Primarul comunei Scaeşti și-a pierdut mandatul după ce a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu

345
foto: gds.ro
foto: gds.ro
foto: gds.ro

”Prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, a emis luni, 30 martie 2015, Ordinul privind constatarea încetării de drept înainte de termen a mandatului de primar al comunei Scaeşti al domnului Calotă Barbu.

Emiterea ordinului a avut la bază Referatul întocmit de secretarul comunei Scaeşti, precum şi Comunicarea Judecătoriei Filiaşi făcută în temeiul prevederilor art. 29 din Legea nr. 253/2013 privind executarea pedepselor, a măsurilor educative şi a altor măsuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, prevederile Deciziei penale nr. 308/05.03.2015 pronunţată de Curtea de Apel Craiova în Dosarul nr. 909/230/2011, Decizie rămasă irevocabilă”, Biroul de presă INSTITUŢIA PREFECTULUI JUDEŢULUI DOLJ.

Primarul comunei Scăeşti, Barbu Calotă, a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Acesta a plătit de două ori mai mult pentru reabilitarea unor drumuri din comună.