Primarii despre întârzierea Bugetului. Vergică Șovăilă – Călărași: O situație fără precedent care afectează pe toată lumea

0
363

vergica sovailaSocietatea care nu protestează, care nu are libere de la serviciu pentru acest act civic, funcționează pe baza unor reguli și legi. Dacă ne referim la primării, activitatea acestora este strict legată de aprobarea bugetului de stat.

Pentru că unii au interes să tot amâne aprobarea acestuia, am ajuns în acest an ca zeci de mii de funcționari publici să meargă la slujbă și să nu facă nimic, și asta aproximativ trei luni de zile.

Până la aprobarea bugetului primăriile nu pot cheltui mai mult de 12% din suma din anul 2016.

Vergică Șovăilă este primar al comunei Călărași din anul 1992. Spune că o asemenea întârziere la aprobarea bugetului a mai fost într-un singur an, pe vremea Guvernului Boc.

”Suntem blocați. Nu putem face absolut nimic. Nu avem bani să plătim salariile. Oamenii aceștia au familii. Orice lucrare este oprită și nu știm încă ce investiții vom face. Cu cât întârzierea va fi mai mare, cu atât situația va deveni și mai grea. Dacă bugetul va fi promulgată de președintele României, trebuie ssă lucrăm și noi pe el, pe capitole și subcapitole, apoi să venim cu el în dezbatere publică, și după aceea să îl punem pe ordinea de zi a Consiliului Local.

Toate aceste etape nu pot fi parcurse mai devreme de 15 martie 2017. Dacă se va întârzia mai mult, și va întoarce bugetul către Parlament ne ducem în luna aprilie. Asta înseamnă jumătate de an pierdut. Pentru că să nu uităm că demararea oricărei investiții înseamnă urcare pe SEAP 45 de zile. Dacă mai ai noroc să și conteste cineva….O situație fără precedent care afectează pe toată lumea, indiferent de culoarea politică, afectează România”, a declarat primarul comunei Călărași, Vergică Șovăilă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.