Primăria Craiova pregătește mai multe proiecte cu finanțare europeană

834

genoiuPrimăria Municipiului Craiova pregătește mai multe proiecte de interes comunitar care vor fi accesate, în acest an, pe fonduri europene.

“Prioritățile noastre pentru 2017 sunt reprezentate, printre altele, de achiziția unui număr de 10 tramvaie, 50 de autobuze și reabilitarea tronsonului de tramvai de la Henry Ford, stațiile de redresare de la tramvaie care nu au fost abordate și care sunt eligibile, dar și reabilitarea depoului de tramvaie. Totodată, intenționăm să accesăm fondurile europene și pentru reabilitarea câtorva dintre intersecțiile cu probleme din municipiu, precum cea de la ieșirea din pasajul subteran, intersecția din capătul bvd. Romanescu, de la Madona și alte câteva intersecții pe care intenționăm să le prindem în aceste proiecte”, a declarat Primarul Interimar al Craiovei, Mihail Genoiu.

Conducerea Primăriei și-a propus să atace, în 2017, și axa deschisă finanțărilor europene pentru terenuri degradate. “În zona Craiovița Veche avem un teren de 4-5 hectare care poate fi transformat într-un punct de agrement. Este o baltă în jurul căreia vrem să facem un parc”, a menționat primarul interimar Mihail Genoiu.

Un alt obiectiv pentru care se va încerca obținerea de fonduri europene este reabilitarea termică a blocurilor. “Noul ghid include, ca noutate, separarea pe orizontală a distribuției de energie termică. De săptămâna viitoare, vom avea zilnic întâlniri cu asociațiile de locatari, în sala mare a primăriei, cărora le vom prezenta ceea ce s-a realizat în ediția trecută de fonduri europene, blocurile care s-au reabilitat, inclusiv cu fotografii și filme. Totodată, am invitat proprietari din blocurile deja reabilitate, care să împărtășească din propria lor experiență”, a declarat Mihail Genoiu.

Primăria Municipiului Craiova continuă și în acest an procesul de reabilitare al infrastructurii rutiere și pietonale.

“Imediat ce vremea va permite, vom demara lucrările la strada H. Ford. Beneficiem de o licitație pe care am organizat-o în cursul anului trecut și o putem acum bugeta. Am abordat, totodată, problema peroanelor din acea zonă, unde este un flux foarte mare de oameni, fiind schimburile între ture de la compania Ford. După reabilitarea străzii Henry Ford, va intra în reabilitare Str. Gârlești și încercăm să străpungem cu Gârleștiul ieșirea în Centura de Nord. În această etapă de reabilitare, mai sunt incluse străzile Eliza Opran, Razelm, Izvorul Rece, Allecu Russo, Maria Rosseti și Poienii, străzi aflate într-o stare deplorabilă. Va urma, tot anul acesta, un acord cadru pentru investiții pe străzile de pământ, pe lângă cel deja existent de reparații străzi, acolo unde înlocuiești asfalt cu asfalt”, a explicat primarul interimar Mihail Genoiu.

Un alt obiectiv așteptat cu interes de cetățenii Craiovei, în special de cei care locuiesc la periferie, este în luat în calcul de municipalitate. “Anul acesta intenționăm să facem un acord cadru pentru străzile de la periferie, care nu au avut niciodată asfalt. Pentru o mare parte dintre străzile neasfaltate avem deja studiul de fezabilitate. Tot acest pachet va fi licitat imediat ce avem bugetul pentru a putea interveni asupra lor. De anul acesta, vor fi asfaltate majoritatea străzilor care nu au avut asfalt până acum. Ele vor fi duse la capăt cu proritate, imediat ce va fi demarată procedura de achiziție publică”, a explicat primarul interimar Mihail Genoiu.