Primăria Craiova ia măsuri împotriva hoților de energie electrică

0
312

becPe străzile Fermierului şi Eliza Opran, CEZ Distribuţie a construit două transformatoare cu o putere de 16 KVA şi a montat siguranţe de 25A pe plecarea către punctul de aprindere al Flash Lighting Services S.A., care alimentează iluminatul public din aceste zone.

Cetăţenii de etnie rromă care locuiesc pe cele două străzi se racordează ilegal în reţeaua de iluminat public stradal. La controlul efectuat în data de 23.12.2016 de către Flash Lighting Services S.A. şi reprezentanţii CEZ-ului s-a constatat că în punctul de aprindere exista un curent de 60 A, fără ca iluminatul public să funcţioneze. Astfel, dacă iluminatul public ar fi fost pornit, ar fi existat riscul ca cele două transformatoare să ia foc, ceea ce s-a şi întâmplat în luna septembrie.

De asemenea, Direcţia Servicii Publice, prin adresa înregistrată sub nr. 45379/14.03.2016 a solicitat sprijinul Poliţiei Municipiului Craiova să ia măsurile care se impun pentru depistarea consumatorilor frauduloşi, deconectarea lor de la reţeaua de iluminat, precum şi aplicarea de sancţiuni contravenţionale sau penale, potrivit legislaţiei în vigoare.

Prin adresa înregistrată la Primăria Municipiului Craiova cu nr. 141167/26.08.2016, Poliţia Municipiului Craiova, Secţia VI, cea care are în competenţă străzile Fermierului şi Eliza Opran, a comunicat Primăriei Municipiului Craiova faptul că de la 01 ianuarie şi până în luna iulie a anului 2016 au fost depistate 133 de fapte penale privind furtul de energie electrică pe aceste străzi.

În vederea remedierii problemelor din străzile Fermierului şi Eliza Opran vom solicita sprijinul Poliţiei Municipiului Craiova, Jandarmeriei Craiova, Poliţiei Locale a Municipiului Craiova şi S.C. Flash Lighting Services S.A. pentru a sprijini autoritatea locală în deconectarea consumatorilor frauduloşi de la reţeaua de iluminat, întocmirea de dosare penale pentru consumatorii frauduloşi şi supravegherea în permanenţă a acestei zone, urmând ca iluminatul public să funcţioneze corespunzător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.