Previziunile anului 2015 sunt optimiste.

607

Conform Ziarului Financiar previziunile anului 2015 sunt optimiste. PIB-ul va creşte cu cel puţin 2%, BNR va scădea în continuare dobânda la lei, iar inflaţia se va plasa în primele luni ale anului sub 1,5%, iar până la sfârşitul anului poate creşte spre 2%.

Cursul ar putea să aibă o evoluţie relativ stabilă, cu o posibilă revenire sub 4,4 lei/euro și exporturile vor continua să crească, rămânând unul dintre motoarele de creştere a PIB.

Vom avea creștere salarială, în medie, cu până în 5% în 2015. Previziunilșe sunt bune și în ceea ce privește crearea locurilor de muncă în domeniul serviciilor de externalizare. România devine un hub regional în domeniul outsourcingului și vom avea o creştere a numărului de start-up-uri în IT&C.

Piaţa va continua creşterea cu cel puţin 10%, susţinută nu doar de un program Rabla, ci şi de noul program Prima maşină. Anul 2015 va fi primul cu noul program Prima maşină ce va permite accesul tinerilor către o finanţare mai ieftină a unui autoturism nou.

Ministerul Sănătăţii continuă actualizarea listei de com­pen­sate şi investeşte în spitale noi. Piaţa construcţiilor ar putea reveni pe creştere cu 5-10%, și vești bune se pare că sunt și pentru fermieri, care vor strânge cel puţin 19 milioane de tone de cereale, pentru că specialiștii în domeniu spun că 2015 va fi al treile an la rând cu recolte bogate.

Suntem la început de an. Sperăm ca previziunile să fie confirmate și la finalul lui 2015 să avem un bilanț pozitiv.

Bine am venit în 2015!