Prevenirea accidentelor – prioritate a polițiștilor rutieri

463
politia 2Luni,  03.04.2017, efectivele Biroului Rutier Craiova au organizat şi executat, pe principalele artere rutiere din municipiul Craiova, o acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de neacordarea de prioritate de către conducătorii auto pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii.
Ca urmare a abaterilor constatate au fost aplicate 92 sancţiuni contravenționale de peste 17600 lei, dintre acestea 17 sancțiuni fiind aplicate unor șoferi care nu au acordat prioritate pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii, în cazul acestora fiind luată și măsura complementară reținerii permisului de conducere în vederea suspendării.
           Exemplu: S.VALENTIN, 29 de ani, din Băileşti a fost depistat în timp ce conducea un autoturism, pe Calea Bucureşti , iar la trecerea pentru pietoni  nu a acordat prioritate de trecere  pietonilor care traversau strada pe  marcajul pietonal. Acesta a fost sancţionat contravenţional, iar ca măsură complementară i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pe o perioada de 30 de zile .