Președintele Comsiei SRI, Cludiu Manda: Întrebarea noastră a fost când a aflat SRI de posibila incompatibilitate a lui Iohannis şi răspunsul a fost că a aflat în ziua când s-a înscris în PNL

0
509

Claudiu MandaClaudiu Manda a menționat că în spaţiul public s-au vehiculat informaţii potrivit cărora pe nota SRI s-ar fi aflat mai multe persoane publice.

„(…) Am primit nota respectivă cu numărul, şi nu o să vă pot spune numărul, dar extras din acea notă şi era doar în ceea ce îl priveşte pe domnul Hellvig. Am hotărât să trimitem către SRI o adresă prin care să solicităm toată nota, pentru că în spaţiul public a apărut bănuiala că pe nota respectivă se aflau mai multe persoane publice, persoane care erau miniştri sau care, poate, ar fi urmat să devină miniştri. Ce am văzut interesant în acea notă este că SRI trimitea la momentul respectiv că domnul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Raul Hellvig, se afla în stare de incompatibilitate din data de 01.07.2004, iar nota a ajuns în luna octombrie 2012. Sigur că şi aici o să avem, după ce primim întreaga notă, întrebări şi lămuriri pe care o să le solicităm, pentru a viziona cum funcţiona această relaţie dintre SRI şi ANI”, a precizat Manda după şedinţa comisiei. De asemenea, Claudiu Manda a spus că primit un răspuns de la SRI în ceea ce-l priveşte pe Klaus Iohannis.

„Am primit răspuns de la SRI în ceea ce-l priveşte pe domnul Klaus Iohannis. Întrebarea noastră a fost când a aflat SRI de posibila incompatibilitate a domnului Iohannis şi răspunsul a fost că lucrul acesta l-a aflat în luna ianuarie 2013, în condiţiile în care pe 20 februarie, 2013, în ziua în care intrase în PNL, deja plecase de la SRI către ANI acea notă”, a afirmat Claudiu Manda. Acesta a continuat: „Sigur că e interesant pentru noi cum s-a întâmplat ca în ianuarie să afli despre o posibilă stare de incompatibilitate prezentată în spaţiul public, pentru că se referea la faptul că este şi primar, şi în Adunarea Generală la o societate din subordinea consiliului local, or acolo desemnarea se făcuse în anul 2010 cred, pe bază de hotărâre de consiliu local, încă avem nelămuriri pentru că a fost anexată şi o adresă – comunicatul public al ANI de la vremea respectivă -, care spunea că prima corespondenţă pe care a avut-o cu domnul Iohannis a fost în anul 2010, pe această posibilă incompatibilitate, după care în martie, 2013, adică imediat după ce a primit nota de la SRI, au fost trei astfel de corespondenţe sau patru cu domnul Klaus Iohannis şi decizia, foarte repede, în aprilie, 2013. Deja ANI emisese decizie de incompatibilitate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.