Presedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, si viceprimarul Craiovei, Stelian Baragan, prezenti la deschiderea Festivalului Mondial de Poezie “Mihai Eminescu”

0
411

Presedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, si viceprimarul Craiovei, Stelian Baragan, au transmis mesaje la deschiderea Festivalului Mondial de Poezie “Mihai Eminescu” care adună la Craiova zeci de poeți din întreaga lume, transformand până pe 21 septembrie, Bănia în capitala poeziei.

„Sunt încântat să pot adresa un cald cuvânt de bun venit oaspeților noștri aflați pentru prima dată la Craiova, să le spun «Bine ați revenit!» celor care ne-au onorat prin prezența lor și în anii trecuți, să vă transmit atentul nostru salut dumneavoastră, tuturor celor care transformați încă o dată Cetatea Băniei în citadela poeziei.

Ne bucurăm să vă avem alături într-un context cu totul special, pentru că această a șasea ediție a festivalului ce îl omagiază pe poetul nepereche, cel care scria «Unirea Românimei e visul meu de fier», este așezată tocmai sub egida Centenarului Marii Uniri din 1918, cea mai mare împlinire istorică a națiunii noastre.

Este momentul, mai mult decât oricând, să privim mai profund către ceea ce ne apropie și ne unește, către valori precum solidaritatea și empatia, iar miracolul poeziei, pe care ni-l aduceți, exact acest lucru îl face: ne ajută să ne redescoperim și creează între noi punți de legătură, indiferent de obstacole, diferențe sau frontiere.

De aceea, vă apreciem și vă mulțumim pentru misiunea pe care o urmați în slujba frumosului, ca veritabili doctori ai sufletului. De aceea, îi felicităm pe organizatori, pe domnul profesor Ion Deaconescu, pentru reușita acestei inițiative de înaltă ținută și, totodată, atât de necesară.

În calitate de președinte al Consiliului Județean Dolj, vă doresc mult succes la această nouă ediție a Festivalului Mondial de Poezie «Mihai Eminescu» și vă asigur și pentru viitor de întreaga susținere, reînnoind angajamentul nostru de a rămâne un partener devotat actului de cultură și tuturor celor care îl înfăptuiesc“, a declarat Ion Prioteasa.

Si viceprimarul Craiovei, Stelian Bărăgan, a participat la festivitatea de inaugurare a celei de-a VI-a ediții a Festivalului Mondial de Poezie “Mihai Eminescu” din Craiova.
“Sunt extrem de onorat să vă spun Bun venit în Cetatea Băniei și să vă transmit cele mai profunde sentimente de prețuire din partea administrației locale pentru participarea dvs. la cea de-a VI-a ediție a Festivalului Mondial de Poezie “Mihai Eminescu”.
Este o sărbătoare de suflet pe care noi, craiovenii și suntem mândri că o găzduim, aici, într-un veritabil centru al marilor valori culturale și științifice. Oraș al unor mari personalități precum Constantin Brâncuși, Theodor Aman, Nicolae Titulescu sau Marin Sorescu, Craiova a renăscut în ultimii ani și datorită unor evenimente reper precum acesta – Festivalul Mondial de Poezie Mihai Eminescu.
În numele întregii conduceri din Primăria Craiova, dar și al meu personal, vă doresc să aveți parte de cele mai frumoase momente și ne bazăm pe emoțiile dumneavoastră artistice pentru a povesti mai departe cât de frumoasă este Craiova”, a declarat viceprimarul Craiovei, Stelian Bărăgan la festivitatea de inaugurare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.