Președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa: Drapelul național a fost reperul în jurul căruia s-au unit toate generațiile

747

ion prioteasa drapel„Ne reunim astăzi pentru a lua parte la o manifestare esențială pentru conștiința națională, o ceremonie prin care cinstim drapelul tricolor și astfel exprimăm respectul și prețuirea pentru un simbol al tuturor valorilor care ne definesc ca popor.

Aspirația la libertate și egalitate, verticalitatea și asumarea hotărâtă a destinului istoric, loialitatea și adevărul sunt calități care au însuflețit străduințele de veacuri ale înaintașilor, calități încifrate în tricolorul care este, în prezent, mărturie a reușitei lor.

Martor fidel al momentelor-cheie din trecutul nostru, pe dificilul drum parcurs pentru a deveni o națiune suverană și indivizibilă, drapelul național a fost reperul în jurul căruia s-au unit toate generațiile care au purtat lupta pentru împlinirea dezideratelor seculare ale neamului.

Născut în zilele fierbinți ale revoluției pașoptiste, când românii vibrau la unison cu o întreagă Europă marcată de nevoia de emancipare, tricolorul se înalță astăzi alături de steagul Uniunii Europene și de stindardul NATO, dând măsura adevărată a împlinirii noastre.

În calitate de președinte al Consiliului Județean Dolj, sunt onorat să mă aflu alături de dumneavoastră, astăzi, pentru a celebra împreună Ziua Drapelului Național și să pot adresa, cu această însemnată ocazie, tuturor craiovenilor şi doljenilor sincere urări de sănătate, bucurii alese și un călduros «La mulți ani!»“

 

BIROUL DE PRESĂ