Președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a participat la aniversarea de 10 ani a CJRAE Dolj.

397

aniversare CJRAE (1)Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat, luni, la evenimentul organizat cu prilejul aniversării a 10 ani de la înființarea Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE), context în care a evidențiat parcursul remarcabil al instituției și recunoașterea de care se bucură pe plan național.

Totodată, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, a subliniat faptul că rezultatele înregistrate de CJRAE se datorează echipei de profesioniști formate la nivelul centrului și, în egală măsură, managementului asigurat de directorul structurii, Marinela Dumitrescu.

„Ne-a făcut o mare plăcere, de-a lungul acestui deceniu, să putem colabora cu CJRAE, o instituție care și-a câștigat în mod meritat bunul renume de care se bucură. Am fost impresionați de faptul că despre multe dintre lucrurile pe care le-ați realizat în tot acest timp vorbesc cu apreciere chiar și colegi de-ai dumneavoastră din țară.

Consiliul Județean Dolj v-a fost mereu alături și, ori de câte ori ați avut nevoie de sprijin, la noi ați găsit o ușă deschisă. Încă de acum 10 ani, din primele zile de funcționare a CJRAE, ne-am implicat și, odată cu trecerea anilor, am alocat fonduri substanțiale din bugetul propriu, pentru ca acest centru să se dezvolte.

Drept urmare, au putut fi realizate foarte multe investiții, ceea ce mă face acum să vă spun că ne mândrim cu o astfel de instituție, cu întreaga echipă care lucrează aici. Activitatea pe care o depuneți în fiecare zi este extrem de importantă și vă asigur că veți avea întreaga noastră susținere și în continuare“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Dolj reprezintă o instituție de învățământ special integrat specializată în oferirea, coordonarea și monitorizarea serviciilor educaționale specifice acordate copiilor, elevilor, cadrelor didactice, părinților și membrilor comunității, pentru a asigura tuturor accesul la o educație de calitate, precum și asistența necesară în acest sens.

CJRAE Dolj dezvoltă servicii de asistență psihopedagogică și de orientare școlară și profesională, de terapii logopedice, de evaluare, orientare și reorientare dinspre școala specială spre școala de masă și invers, de mediere școlară, de consultanță pentru educație incluzivă, de formare, de informare și consiliere pentru cadre didactice, copii, părinți, precum și pentru alți membri ai comunității și de consiliere și prevenire a delincvenței și predelincvenței juvenile.

BIROUL DE PRESĂ