Președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, și consilierii județeni au depus jurământul de învestire

466

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Cosmin Vasile, și 28 dintre consilierii județeni, validați de către Tribunalul Dolj în urma alegerilor din 27 septembrie, au depus, marți, jurământul de învestire, în prezența prefectului Nicușor Roșca și a secretarului general al județului, Anda Nicolae.

Cosmin Vasile, președintele CJ Dolj, a pus accent pe buna colaborare între  executivul instituției și plenul consiliului județean în vederea implementării în următorii patru ani a marilor investiții care vor fi derulate în beneficiul comunității.

„Este o onoare deosebită pentru mine să depun jurământul și să vă vorbesc în calitate de președinte al Consiliului Județean Dolj, instituție etalon a administrației publice locale. Vreau să le mulțumesc doljenilor care, pe 27 septembrie, mi-au acordat o încredere uriașă și să le promit că voi face tot ce este omenește posibil să nu-i dezamăgesc în acești ani. Felicitări doamnelor și domnilor consilieri județeni care au depus astăzi jurământul și am încredere că vom face o echipă foarte bună la nivelul consiliului județean. Îi cunosc pe foarte mulți dintre cei care au fost aleși – oameni cu experiență în administrație, pe ale căror cunoștințe contez, dar sunt și tineri în actualul consiliu, pe a căror energie și dinamism voi miza în următorii patru ani. Sunt un om al dialogului, un om deschis la proiecte, la propuneri și idei bune care pot fi puse în practică în beneficiul locuitorilor județului nostru. Ne așteaptă patru ani de muncă, patru ani de provocări, patru ani în care ne dorim ca, în Consiliul Județean, cetățeanul și interesele sale să primeze.

Avem în implementare 19 proiecte mari, pe care le vom duce la bun sfârșit, dar și o listă întreagă de proiecte aflate în diverse stadii de pregătire, pe care le vom dezbate și le vom implementa împreună. Sunt demersuri care, odată realizate, vor schimba în bine județul nostru. Sănătatea va continua să constituie prioritatea noastră. Vom investi masiv în infrastructură, atât în cea rutieră, cât și în cea aeroportuară. În acest mandat, vom depune proiecte în toate domeniile importante, de la asistență socială, educație, cultură, până la siguranța cetățeanului, mediul înconjurător sau sectorul economic. Pentru că sunt un om deschis, vă asigur că în lista de investiții pe care o voi propune se vor regăsi inclusiv idei pe care le-am preluat din programele unor contracandidați de-ai mei.

În luna decembrie, atunci când sper că vom începe să construim bugetul pentru anul viitor, vom avea tema de proiectare pentru stadionul «Tineretului», care va include o bază, un complex sportiv și de agrement. Este clar că majoritatea acestor demersuri le vom depune pentru a fi finanțate din fonduri europene, dar dincolo de aceste provocări un proiect pe care mi-l doresc implementat urmărește apropierea administrației județene de cetățean. Pe lângă celeritatea eliberării unor acte administrative, îmi propun să ajungem la «un click distanță» pentru obținerea unui document sau, de ce nu, pentru consultarea cetățenilor în marile noastre inițiative investiționale.

Sunt convins că vom putea fi în continuare suport pentru toate cele 111 consilii locale și primării din județ, pe care să le putem sprijini cu toată experiența noastră. Sper ca peste patru ani, atunci când vom privi retrospectiv, să fim mulțumiți de noi, să fim mândri de ce lăsăm în urmă și de ceea ce am realizat și, de ce nu, să putem spune că legislatura 2020-2024 a Consiliului Județean a fost cea mai performantă după 1989”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.