Prefectul Sorin Răducan le cere primarilor să acorde o mai mare atenție unităților de învățământ

0
431

Colegiu Prefectural februarieMiercuri, 24 februarie 2016, a avut loc şedinţa ordinară a Colegiului Prefectural din luna februarie. În cadrul şedinţei au fost dezbătute următoarele teme:

  • Raportul de activitate al Direcţiei pentru Agricultură Dolj pentru anul 2015. Stadiul îndeplinirii obiectivelor cuprinse în Programul de guvernare şi în tematicile specifice aprobate de M.A.D.R.
  • Diagnoza sistemului de învăţământ din judeţul Dolj pentru anul şcolar 2015-2016.
  • Raport privind activitatea desfășurată, în anul 2015, de Casa de Pensii Dolj.

Prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, a atras atenţia asupra situaţiei suprafeţelor de teren irigate în judeţul Dolj în anul 2015:  „Consider că raportul de activitate al Direcţiei Agricole prezintă o radiografie exactă a stării agriculturii din judeţul Dolj la nivelul anul 2015, care a fost unul destul de complicat din punct de vedere al condiţiilor climatice,o suprafaţă însemnată de teren fiind afectată de secetă.

De asemenea, din datele prezentate rezultă că au fost irigate numai 20.000 de hectare de teren, deşi potenţialul din judeţul nostru este cu mult mai mare. Producţiile de pe suprafeţele irigate ne fac să privim cu mai multă atenţie această situaţie şi să încercăm să avem rezultate mai bune.

În perioada următoare, din informaţiile pe care le am, domnul ministru Achim Irimescu, un bun specialist în domeniul agricol, intenţionează să întărească rolul Direcţiilor Agricole la nivel judeţean. Consider că va fi o reorganizare pozitivă, întrucât Direcţiile Agricole vor avea un rol mai important în gestionarea agriculturii din întreg judeţul şi veţi avea un control şi asupra agenţiilor agricoli din primării.

Totodată, vă spun că este necesare să aveţi o colaborare foarte bună cu Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură şi Agenţia pentru Finanțarea Investițiilor Rurale pentru a-i informa pe agricultorii din judeţ cu privire la oportunităţile pe care le au pentru accesarea fondurilor europene, Doljul fiind un judeţ cu un potenţial agricol foarte important la nivel naţional”.

De asemenea, prefectul judeţului Dolj a precizat că în perioada următoare va organiza întâlniri cu primarii din judeţ, pentru a le comunic faptul că trebuie să-şi îndrepte mai mult atenţia către unităţile de învăţământ: „Este îmbucurător faptul că în ultimii doi ani există creşteri în ceea ce priveşte rezultatele obţinute în învăţământul doljean. Totodată, apreciez buna colaborare pe care o aveţi cu Inspectoratul de Poliţie şi Inspectoratul de Jandarmi, pentru a creşte siguranţa în şcolile din întreg judeţul.

În cadrul tuturor întâlnirilor pe care le voi avea cu primarii o să insist să acorde o atenţie deosebită pentru sprijinirea unităţilor de învăţământ, întrucât ştiu că în zona rurală mai există deficienţe în special atunci când vine vorba de gestionarea fondurilor alocate învăţământului.

Au fost şi situaţii, puţine ce-i drept, când, din cauza întârzierii unor semnături s-a întârziat şi plata salariilor cadrelor didactice. Eu o sa fac eforturi pentru ca genul acesta de probleme să nu mai existe. Sper, de asemenea, ca în perioada următoare managerii unităţilor de învăţământ să nu se amestece în luptele electorale, ci să se ocupe de bunul mers al activităţilor şcolare”.

 

Biroul de presă

Instituţia Prefectului – Judeţul Dolj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.