Prefectul Sorin Răducan le-a cerut primarilor să pregătească sezonul rece

361

prefect sezon receMiercuri, 21 octombrie 2015, a avut loc şedinţa ordinară lărgită a Colegiului Prefectural.

În cadrul şedinţei au fost dezbătute următoarele teme:

  • Raportul Inspectoratului de Poliție al județului Dolj privind asigurarea protecţiei unităţilor de învăţământ şcolar, a siguranţei elevilor şi a personalului didactic în trim. III 2015;
  • Informare a I.S.U Dolj privind atribuţiile ce revin autorităţilor administraţiei publice locale pe perioada sezonului rece.
  • Informare a Administraţiei Bazinale de Apă Jiu privind aplicarea Planului de Management al Riscului la Inundații;
  • Prezentarea strategiei de dezvoltare economico-socială a judeţului Dolj.

„Întrucât se apropie sezonul rece, doresc să atrag atenţia primarilor şi instituţiilor cu atribuţii în comandamentul de urgenţă că trebuie să ia toate măsurile ce se impun şi să îndeplinească cu responsabilitate sarcinile ce le revin, pentru depăşirea oricărui eveniment neplăcut care poate apărea. Domnilor primari, dumneavoastră, în calitate de preşedinţi ai comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, vă rog să convocaţi aceste comitete şi să transmiteţi măsurile ce se impun pentru sezonul rece. Cred că dacă veţi fi pregătiţi din timp vă veţi face viaţa mai uşoară în sezonul rece.

La solicitarea Administraţiei Bazinale de Apă Jiu una dintre temele acestei şedinţe se referă la prezentarea Planului de Management al Riscului la Inundaţii. După cum ştiţi, o altă directivă deosebit de importantă în managementul durabil al resurselor de apă este Directiva referitoare la  evaluarea şi gestionarea riscului la inundaţii. Instrumentul de implementare al Directivei Inundaţii este reprezentat de Planul de Management al Riscului la Inundaţii şi constituie una din componentele de gestionare cantitativă a resurselor de apă. Eu sunt mulţumit de investiţiile făcute de ABA Jiu şi SGA Dolj. Consider că într-un singur an s-au făcut lucrări cât pentru ultimii 10 ani, iar pericolul de inundaţii a scăzut datorită acestor lucrări”, a declarat prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan.

De asemenea, miercuri, 21 octombrie 2015 cu primarii şi secretarii din localităţile doljene, în cadrul căreia s-a discutat despre măsurile privind implementarea Legii nr. 165/2013 pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România. La această şedinţă au luat parte prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, subprefectul judeţului Dolj, Simona Moise, șeful Serviciului juridic din cadrul Instituției Prefectului – Judeţul Dolj, Eugen Marinescu şi  secretarul judeţului Dolj, Gheorghe Barbărasă.

Biroul de presă

Instituţia Prefectului – Judeţul Dolj