Prefectul Sorin Răducan la inaugurarea noului sediu al ISU Dolj

811

inaugurarea sediu isu111Prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan,  a participat joi, 28 ianuarie 2016, la inaugurarea noului sediu al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj – centrul de Coordonare şi Conducere a intervenţiei în caz de dezastre.

Cu acest prilej a declarat:

„În calitatea de prefect al judeţului Dolj şi de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pot să vă spun că sunt mult mai liniştit când văd că eforturile Consiliului Judeţean de a accesa fonduri europene s-au concretizat, astfel încât Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Oltenia al Judeţului Dolj beneficiază acum de dotări la cele mai înalte standarde, asemenea ţărilor dezvoltate din Uniunea Europeană.

Datorită acestor echipamente de ultimă generaţie avem posibilitatea să acţionăm la orice tip de intervenţie. S-au achiziţionat bărci speciale, Doljul fiind un judeţ riveran Dunării,  există un echipaj de scafandrii, şi, de asemenea, personalul din cadrul ISU Dolj este foarte bine pregătit să intervină în perioada de iarnă.

Vă felicit pentru noul sediu şi îmi exprim speranţa că împreună vom putea face faţă oricărei provocări. De când sunt prefectul judeţului Dolj eu mă declar foarte mulţumit de eforturile pe care dumneavoastră le-aţi depus ori de câte ori a fost nevoie, în aşa fel încât nu am avut niciodată evenimente care să lase în urmă victime sau pagube materiale majore”.

De asemenea, prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan a participat şi la prezentarea tehnicii de intervenţie achiziţionată prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007-2013, precum şi la evaluarea anuală a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj.

 Biroul de presă

Instituţia Prefectului – Judeţul Dolj