Prefectul Sorin Răducan: Am emis Ordin privind constituirea echipelor de control pentru verificarea unităţilor de învăţământ preunivesitar în perioada 1-7 septembrie

513

sorin raducan cpÎn cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural, de ieri, 27 august 2015, prefectul Judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan a declarat că a emis un ordin care prevede constituire echipelor de control pentru verificarea unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Dolj în perioada 1-7 septembrie 2015.

„Am emis Ordinul Prefectului nr. 147/2015 privind constituirea echipelor de control pentru verificarea unităţilor de învăţământ preunivesitar în judeţul Dolj, în vederea începerii anului şcolar 2015-2016. Controlul se va desfăşura în perioada 1-7 septembrie 2015 acoperind toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Dolj.

Echipele de control vor verifica împreună cu primarii localităţilor sau delegaţii acestora următoarele aspecte: stadiul pregătirii localurilor pentru deschiderea anului şcolar privind finalizarea lucrărilor de reparare/renovare/modernizare, termen estimat pentru finalizare, sume alocate, organizarea activităţii didactice în spaţii improvizate dacă este cazul, stadiul igienizării spaţiilor de învăţământ cu referire la lucrările efectuate.

De asemenea, se va verifica igienizarea grupurilor sanitare şi a spaţiilor de depozitare a produselor lactate şi de panificaţie distribuite în cadrul programului „Laptele şi cornul” precum şi a celor de servit masa pentru ca elevii să servească masa în condiţii de igienă. Echipele de control vor verifica, totodată, existenţa autorizaţiilor sanitare, sălile pentru clasa pregătitoare şi stadiul aprovizionării cu combustibil solid pentru sezonul rece.

Reprezentanţii DSP vor verifica din punct de vedere sanitar unităţile de învăţământ şi vor înainta până la data de 9 septembrie un raport de control care va cuprinde: unităţile de învăţământ autorizate, unităţile de învăţământ în curs de autorizare precum şi cele neautorizate precizându-se motivele”, a declarat Prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan.

Tot în cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural, prefectul judeţului Dolj a cerut reprezentanţilor Casei de Asigurări de Sănătate Dolj să fie prezentată o situaţie cu privire la stadiul în care se află activarea cardului naţional de asigurări de sănătate şi a perioadei implementării noului sistem, având în vedere faptul că de la 1 septembrie acesta devine obligatoriu.

De asemenea, prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, a declarat că din cauza perioadei prelungite de caniculă, culturile agricole din localităţile doljene au fost compromise: „Din cauza perioadei prelungite de caniculă din această vară, în 45 de localităţi doljene sunt probleme cu culturile agricole. În acest sens am emis 3 Ordine de Prefect prin care am constituit comisii de verificare situaţii de urgenţă şi evaluare a pagubelor produse la culturile agricole, plantaţii, păşuni şi fâneţe. În fiecare zi primesc sesizări în acest sens de la primăriile din judeţ”.

„La această dată suprafaţa centralizată la Direcţia pentru Agricultură Dolj este de 49.500 de hectare, înştiinţări primite de la 45 de primării. Avem două comisii în teren care evaluează pagubele produse”, a explicat directorul direcţiei pentru Agricultură Dolj, Liliana Săvulea

Biroul de presă
Instituţia Prefectului – Judeţul Dolj