Prefectul Sorin Răducan a participat la Zilele Pompierilor

594

prefect zile pompieriPrefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, a participat duminică, 13 septembrie 2015, la festivitatea organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj, cu prilejul sărbătorii Zilei Pompierilor din România.

Prefectul judeţului Dolj şi-a exprimat aprecierea pentru curajul şi devotamentul  profesioniştilor din cadrul ISU Dolj.

«Îmi face o deosebită plăcere să iau parte la acest eveniment prilejuit de sărbătorirea celor 167 de ani care au trecut de la lupta purtată în Dealul Spirii de Compania de Pompieri din Bucureşti condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu, împotriva trupelor otomane venite să înfrângă mişcarea revoluţionară de la 1848.

Această zi de 13 septembrie a rămas în conştiinţa colectivă ca o pagină memorabilă a istoriei neamului nostru şi reprezintă un bun prilej de a-i omagia în fiecare an pe pompierii care de-a lungul timpului au căzut la datorie, fie apărând idealurile naţionale în bătălia din Dealul Spirii, în Războiul de Independenţă sau în cele două războaie mondiale, fie în lupta inegală cu focul sau cu alte intemperii, punând, mai presus de viaţa lor, viaţa semenilor.

În numele Instituţiei Prefectului – Judeţul „Dolj, dar şi în calitate de preşedintele al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, apreciez modul ireproşabil în care dumneavoastră, profesioniştii din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă “Oltenia”, vă desfăşuraţi activitatea în interesul semenilor noştri. Am convingerea că îndeplinirea în bune condiţii a misiunilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă cu care se confruntă judeţul Dolj, fie că este vorba de inundaţii sau incendii, nu ar fi posibilă fără sprijinul nepreţuit al dumneavoastră.

În această zi cu o deosebită însemnătate, Ziua Pompierilor din România, doresc să vă asigur de întreaga mea consideraţie pentru curajul şi profesionalismul de care daţi dovadă şi vă transmit cele mai calde felicitări, multă sănătate, putere de muncă şi succes în îndeplinirea nobilei şi generoasei meniri. La mulţi ani! »

De asemenea, prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, a dat citire mesajului viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne,

Gabriel Oprea.

La evenimentul prilejuit de sărbătorirea Zilei Pompierilor din România, a participat şi subprefectul judeţului Dolj, Simona Moise, aceasta transmiţându-le   pompierilor doljeni mesajul secretarului de stat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Biroul de presă

INSTITUŢIA PREFECTULUI  JUDEŢULUI DOLJ