Prefectul Nicolae Sorin Răducan la manifestările de sărbătorire a 35 de ani de la înfiinţarea Batalionul Instrucţie Comunicaţii şi Informatică „Fraţii Buzeşti”

379

28 mai Batalionul Instructie Comunicatii si Informatica Frati Buzesti (2)Discursul Prefectului judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, rostit la manifestările prilejuite de sărbătorirea a 35 de ani de la înfiinţarea Batalionul Instrucţie Comunicaţii şi Informatică „Fraţii Buzeşti” , ce au avut loc joi 28 mai 2015.

«Sărbătorim astăzi 35 de ani de când Unitatea Militară 01662 Craiova a luat fiinţă. Cu acest prilej aducem un omagiu devotamentului şi disponibilităţii tuturor celor care îşi desfăşoară activitatea în cadrul acestei unităţii, dar şi a celor care în aceste 3 decenii şi jumătate, au contribuit la câştigarea renumelui de care se bucură astăzi Batalionul Instrucţie Comunicaţii şi Informatică „Fraţii Buzeşti”.

Rolul deosebit de important al comunicaţiilor şi informaticii în buna organizare şi desfăşurare a unei acţiuni armate este incontestabil. În situaţii de pace sau la război, funcţiile specifice acestei arme necesită un angajament permanent din partea dumneavoastră, cei care „uniţi” toate armele. Sunteţi printre primii angajaţi într-un teatru de operaţii şi ultimii care îl părăsiţi.

Conflictele moderne au evidenţiat misiunea foarte dificilă care vă revine. Această armă necesită actualizarea neîntreruptă a competenţelor tehnice, implică disciplină şi efort, dar şi pasiune şi ambiţie.

Instruirea eficientă şi de calitate pe care o desfăşuraţi, efortul susţinut şi dăruirea vă permit să stăpâniţi un domeniu în continuă evoluţie.
Prin realizările sale, prin calitatea oamenilor săi, Batalionul Instrucţie Comunicaţii şi Informatică „Fraţii Buzeşti” face cinste garnizoanei Craiova şi armei comunicaţii şi informatică.

La ceas aniversar, vă felicit pentru tot ce aţi realizat şi vă doresc multă sănătate. LA MULŢI ANI!»