Prefectul de Dolj a participat la aniversarea a 135 de ani a Batalionului Infanterie 26 „Neagoe Basarab”

707

ceremonie aniversaraPrefectul Județului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, a participat vineri, 3 aprilie 2015, la ceremonia prilejuită de aniversarea a 135 de ani a Batalionului Infanterie 26 „Neagoe Basarab” din Craiova

„În calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu, sunt deosebit de onorat să particip la acest moment aniversar prilejuit de împlinirea a 135 de ani de la înfiinţarea unităţii dumneavoastră, o unitate de elită a Armatei Române.

De-a lungul acestor ani, înaintaşii dumneavoastră au luptat pentru independenţa statului român şi în cele două războaie mondiale, au dat dovadă de curaj şi spirit de sacrificiu pentru ţară.

Începând cu anul 1995, această unitate a Armatei Române a participat în numeroase operaţii în sprijinul păcii pe trei continente – Europa, Asia şi Africa – în care v-aţi remarcat prin gradul înalt de pregătire şi profesionalism.

În cadrul acestor misiuni, din păcate, militarii olteni au căzut la datorie şi avem veşnică recunoştinţă pentru ei şi un respect deosebit pentru cei răniţi şi familiile lor.

Faptul că de fiecare dată v-aţi făcut datoria acolo unde a fost nevoie de dumneavoastră, v-a adus recunoştinţa Guvernului României, conducerii Armatei Române şi a aliaţilor noştri din NATO.

Această unitate de elită condusă de bravi comandanţi, a fost şi va rămâne o pepinieră de cadre de conducere ale Armatei Române, iar un exemplu elocvent este faptul că actualul şef al Statului Major General este domnul general locotenent Nicolae Ciucă, cel care a fost comandantul dumneavoastră în numeroase misiuni internaţionale.

Aveţi o misiune importantă de a duce mai departe tradiţia de luptă a acestei unităţi, de a dovedi că ostaşii din această zonă a ţării sunt printre cei mai viteji şi bine pregătiţi.

În final, în numele Instituţiei Prefectului Judeţului Dolj vă asigur de întreg sprijinul meu, vă felicit şi vă doresc multe realizări şi împliniri, atât pe plan profesional cât şi personal. La mulţi ani, dragi Scorpioni Roşii!”

Biroul de presă, 

Instituţia Prefectului – Judeţul Dolj