Prăvălia culturală îți dă rendez-vous la Tradem

360

pravalia la tradem - placereaCasa de Cultură „Traian Demetrescu” vă invită luni, 19 octombrie 2015, de la ora 18, la o nouă întâlnire din cadrul proiectului „Prăvălia culturală îți dă rendez-vous la Tradem!”.

Tema care va fi dezbătută „la tejghea”, în Salonul Medieval al instituției, este „Plăcerea”. „Ce mai facem cu sau din plăcere? Ce pondere și ce importanță are plăcerea în viețile noastre?”, sunt întrebările de pornire puse de organizatori, dar discuțiile vor cuprinde nu doar aspectele care țin de individ ale temei – de la mici plăceri și tabieturi, la bucuria împlinirii unui vis, ci se vor referi și la rolul social al plăcerii. Societatea de plaisir, ce ar urma celei de consum, intențiile și planurile unor angajatori de a-și face salariații să vină cu plăcere la serviciu (vacanțele zilnice propuse de suedezi, de exemplu), plăceri permise sau interzise, raportarea la morală, religie, conștiință sunt posibile repere ale dialogului. Dar, adaugă organizatorii, orice altă abordare a temei va fi primită cu… plăcere. Moderator: Cornel Mihai Ungureanu. Intrarea este libera.

Întâlnirile de la tejgheaua revistei on-line Prăvălia culturală (http://pravaliaculturala.ro/) sunt găzduite lunar, din august 2015, de Casa de Cultură „Traian Demetrescu”.

Prăvălia culturală este o revistă on-line care apare în fiecare lună pe 8 și a cărei apariție a fost inițiată la Craiova, în 2006. Pe rafturile Prăvăliei și-au găsit locul de-a lungul vremii „mărfuri” produse de nume cunoscute ale spațiului cultural românesc: Ana Blandiana, Dinu Flămând, Dumitru Țepeneag, Simona Popescu, Gabriel Andreescu, Liviu Antonesei, Andrei Cornea, Șerban Foarță, Marta Petreu, Liviu Ioan Stoiciu, T.O. Bobe, Dan Lungu, Lucian Dan Teodorovici, Robert Șerban, Bogdan Suceavă, Horia Gârbea, Ștefan Borbely, Irina Petraș, Daniel Vighi, Costi Rogozanu, Dan Perjovschi și multe-multe altele.