Poveștile noastre, povestea Craiovei cu scriitorul și jurnalistul Mircea Pospai

0
411

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” organizează joi, 30 iunie 2016, de la ora 19.00, o nouă întâlnire din cadrul proiectului „Poveștile noastre, povestea Craiovei”. Invitat este scriitorul și jurnalistul Mircea Pospai. Acesta va depăna povești despre Craiova de altădată, așa cum a cunoscut-o, despre anii de școală, de adolescență și de maturitate, despre activitatea la radio înainte și după Revoluție, despre felul în care a evoluat orașul în diferite perioade de timp. Mircea Pospai va evoca și personalități culturale pe care le-a cunoscut și va povesti întâmplări – mai mult sau mai puțin personale, în care se va oglindi și imaginea orașului și schimbările prin care acesta a trecut din anii ’50 ai veacului trecut și până astăzi. La finalul întâlnirii, Mircea Pospai va dialoga cu cei interesați. Moderator: Cornel Mihai Ungureanu. Intrarea este liberă.

Mircea Pospai (n. Cernătești, jud. Dolj) este un cunoscut ziarist și scriitor craiovean. A fost jurnalist la Societatea Română de Radiodifuziune, Studioul Regional Craiova, iar din 1998 până în 2013, director al postului Radio „Oltenia” Craiova.

Este autor a numeroase cărți, unele care țin de activitatea sa jurnalistică, altele de literatură, publicate atât înainte de 1989, cât și după. Amintim romanele „Reîntâlnire neașteptată” (1985), „Cariera” (1989), „Casa din altă viață” (1990, reeditată în 2000 și 2010), „Căruța merge mai departe” (2012), volumul de versuri „Peronul cu iluzii” și pe cel de nuvele și povestiri „Locuri și legende în Nordul Olteniei” (1987, reeditată în 1999). Dintre cărțile jurnalistului Mircea Pospai, notăm volumele de interviuri („Tudor Gheorghe. În umbra menestrelului”, 2010, o biografie în 115 interviuri; „Convorbiri de după-amiază”, 2012), publicistică („Oameni între oameni”, 1977; „Amintiri din valea luminii”, 1978; „Cântec la cumpăna apelor”, 1980 – Premiul național pentru cartea de reportaj; „Tulnic peste veacuri. Monumentul de la Padeș”, în colaborare cu Luchian Deaconu, 1981; „Memoria Băniei”, 1982, reeditată în 2003) și lucrările de specialitate „Radioul public regional” și „Jurnalism la radioul regional și local”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.