Pompierii doljeni, intervenții în cazul a opt incendii

0

incendiu În perioada 30.11. – 05.12.2016, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pentru stingerea a opt incendii și în 125 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

În data de 30.11.2016, ora 19:56, Secţia Pompieri Segarcea a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locuinţa lui Traian G., din com. Lipovu. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la funinginea depusă pe pereţii coşului de fum.  Cel mai probabil, incendiul a fost declanşat de un foc deschis în spații deschise.

În data de 02.12.2016, ora 12:56, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la reziduuri menajere, pe un teren viran din mun. Craiova, str. Bucovăţ. În urma incendiului au ars aprox. 1500 kg resturi menajere. Cel mai probabil, incendiul a fost declanşat de un foc deschis în spații deschise.

În data de 02.12.2016, ora 19:56, Garda Pompieri Bechet a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei locuinţe în loc. Sadova, str. Principală. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la acoperișul casei de locuit, arzând aprox.3 mp tavanul din lemn al dormitorului. Cel mai probabil, incendiul a fost declanşat de un coş de fum necurăţat de funingine.

În data de 03.12.2016, ora 00:16, Secția Pompieri Segarcea a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul locuinţei lui Vasile M. din loc. Valea Stanciului, sat Horezu Poenari. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la acoperișul casei de locuit, în urma acestuia a ars tavanul confecționat din lemn pe o suprafață de  aprox.1 mp. Cel mai probabil, incendiul a fost declanşat de un coş de fum necurăţat de funingine.

În data de 03.12.2016, ora 15:02, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată, în mun. Craiova, str. Prelungirea Bechetului. În urma incendiului au ars aprox. 1000 mp vegetaţie uscată. Cel mai probabil, incendiul a fost declanşat de un foc deschis în spații deschise.

În data de 04.12.2016, ora 17:42, Punctul de Lucru Filiaşi a intervenit cu o autospecială  de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, proprietatea lui Joiţa B., din localitatea Fratoştiţa. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la anexa gospodărească, în urma acestuia a ars anexa gospodărească pe o suprafaţă de aprox. 40 mp. Din primele cercetări, rezultă drept cauză probabilă a incendiului  folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

În data de 05.12.2016, ora 00:34, Detaşamentul Pompieri Calafat a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la plante furajere, proprietatea lui G. Ştefan, în Com. Unirea. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la plante furajere, fără a exista posibilitate de propagare la vecinătăți, în urma acestuia au ars aprox. 1000 kg plante furajere. La intervenţie a participat şi SVSU Pleniţa. Din primele cercetări, rezultă drept cauză probabilă a incendiului  folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, după cum urmează:

– asistenţă medicală de urgenţă aeriană – 7

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (T.I.M) – 22 intervenţii.

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (NEONAT) – 2 intervenţii.

Detaşamentul 2 Pompieri Craiova (E.P.A.) – 34 intervenţii.

Detaşamentul Pompieri Calafat (E.P.A.) – 8 intervenţii.

Secţia Pompieri Băileşti (E.P.A.) – 24 intervenţii.

Secţia Pompieri Segarcea (E.P.A.) –  22 intervenţii.

Garda Intervenţie Pompieri Bechet (E.P.A.) – 13 intervenţii.