Pompierii doljeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea a 14 incendii

188
Din numărul total de incendii, 12 au fost la vegetatie uscată și cultură de grâu stins de pomierii doljeni pe raza orașelor Craiova (Centura de Nord) și Segarcea, dar și pe raza localităților Lișteava, Lipovu (3 incendii), Coșoveni, Ocolna, Ciupercenii Vechi, Catanele Vechi, Cerăt și Grecești – sat Busu. În urma acestora au ars peste 19 ha de vegetație uscată și aproximativ 30 ha cultură de grâu.
🚒08.07.2024, ora 12:57, Punctul de lucru Bratovoiești a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată în localitatea Dobrești. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la două căpițe de fîn , gunoi menajer și 0,2 ha vegetație uscată, cu posibilități de propagare la anexe. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind flacără (foc deschis în spații deschise).
🚒08.07.2024, ora 21:54, Detașamentul de Pompieri Calafat a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la gunoi menajer în localitatea Ciupercenii Vechi. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta pe o suprafață de la aproximativ 5 mp. la gunoiul menajer. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind flacără (foc deschis în spații deschise).
Opriți arderea vegetației uscate și evitați tragediile!
Incendiile de vegetație pot deveni adevărate drame, punând în pericol comunitățile și mediul înconjurător. Pe timp de vânt, flăcările se răspândesc rapid, iar pompierii depun eforturi uriașe pentru a le stinge. Să nu mai vorbim despre faptul că vă puneți chiar viața în pericol…
Iată ce poți face pentru a preveni astfel de evenimente:
• Nu arde niciodată vegetația uscată! Arderea miriștilor și a resturilor vegetale este interzisă.
• Evită utilizarea focului în locuri cu risc de incendiu și pe timp de vânt puternic.
• Fii extrem de atent cu țigările aprinse – nu le arunca la întâmplare.