Polițistul nu s-a lăsat cumpărat doi craioveni fiind reținuți pentru fapte de corupție

0
481
20160909_111051Doi craioveni, în vârstă de 32 si 49 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Dolj, fiind cercetați sub aspectul comiterii infracțiunii de cumpărare de influență.
 
Joi, 8 septembrie a.c., agentul principal Sîrbu Marian Alin, din cadrul Secției 3 Poliție Craiova a fost contactat telefonic, în repetate rânduri, de C.DANIELA, 32 de ani, din Craiova solicitându-i sprijin pentru schimbarea declarației lui G.VIOREL, 49 de ani, din municipiu, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol.
 
În timpul convorbirilor telefonice craioveanca i-a propus polițistului să îi ofere o sumă de bani în schimbul ajutorului.
 
Agentul de poliție și-a informat șeful nemijlocit și ulterior comanda Inspectoratului cu privire la această situație, totodată fiind informați și ofițerii specialiști ai Serviciului Județean Anticorupție Dolj.
 
În aceeași zi, în jurul orei 18.30, la sediul Secției 3 Poliție s-au prezentat cei doi craioveni care i-au oferit polițistului 900 lire sterline pentru a interveni la un coleg în vederea schimbării declarațiilor date de barbatul de 49 de ani, moment în care a intervenit echipa ofițerilor D.G.A realizându-se prinderea în flagrant.
 
Persoanele în cauză au fost conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,cumpărare de influență”, iar în baza probatoriului administrat procurorul de caz a dispus continuarea urmăririi penale faţă de cei doi suspecți şi retinerea pentru 24 de ore.
 
Cei doi inculpați au fost introduși în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Dolj.           
 
Astăzi, șeful Inspectoratului, comisar șef de poliție Dr. Constantin Nicolescu, l-a felicitat pe polițist și i-a înmânat o Diplomă pentru îndeplinirea cu succes a misiunilor în slujba cetățenilor.
 
 
Agentul principal de poliție Sîrbu Marian Alin își desfășoară activitatea în cadrul Secției 3 Poliție Craiova la Compartimentul de Siguranță Publică. Acesta a absolvit Școala de Agenți de Poliție Vasile Lascăr Câmpina în anul 2007, fiind repartizat să își desfășoare activitatea la IPJ Mehedinți, la un post de poliție. Ulterior, în anul 2008, acesta a fost tranferat la IPJ Dolj – Secția 3 Poliție, de-a lungul carierei a fost remarcat de superiori pentru rezultatele bune obținute, fiind recompensat de Comanda Inspectoratului cu o majorare salarială de 50 % din salariul de bază.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.