Poliţiştii şi procurorii D.I.I.C.O.T. Craiova au destructurat o grupare specializată în trafic de persoane, de minori şi proxenetism

522

trafic de persoanePoliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Craiova au destructurat o grupare infracţională, specializată în trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism./ 2 persoane au fost arestate preventiv, iar faţă de altă persoană a fost dispusă măsura arestului la domiciliu.

La data de 1 aprilie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova au pus în executare 4 mandate de aducere, pe raza județului Dolj, pentru probarea infracţională a unei grupări organizate, specializată în trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

Activităţile sunt desfăşurate în cadrul unui dosar penal, instrumentat de procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova.

Din cercetări a reieşit că, cei 4 membri ai  grupului infracțional organizat ar fi  exploatat sexual în Roma, Italia, mai multe victime din România, unele dintre ele minore, pe care le-ar fi obligat să întrețină raporturi sexuale cu diverse persoane contra unor sume de bani.

Cei 4 bărbaţi au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

La data de 2 aprilie a.c., cei 4 membri ai grupării au fost prezentați magistraților din cadrul Tribunalului Dolj, care au dispus față de doi dintre aceştia măsura arestării preventive pentru 30 de zile, iar faţă de altul măsura arestului la domiciliu.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.