Polițiștii rutieri în acțiune pentru combaterea opririlor neregulamentare

0
330

politia-rutieraMiercuri, 27 iulie a.c., polițiști rutieri din cadrul Biroului Rutier Craiova și Biroul Drumuri Naționale și Europene au organizat şi executat o acţiune pentru disciplinarea conducătorilor de autovehicule care opresc sau staţionează în locuri nepermise, astfel afectând fluenţa traficului rutier.

De asemenea, polițiștii rutieri au urmărit și conștientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun în momentul în care au alte preocupări în timp ce se află la volan, fiind vorba cel mai des de folosirea telefonului mobil fără a avea ataşat dispozitiv tip “mâini libere”.

Ca urmare a abaterilor constatate au fost aplicate 109 sancțiuni de peste 26 900 lei, dintre care 32 sancțiuni au fost aplicate pentru opriri/ staţionări neregulamentare, alte 5 amenzi aplicate pentru folosirea telefonului mobil, iar alte 18 sancțiuni pentru nefolosirea centurii de siguranță.

De asemenea, polițiștii au reținut în vederea suspendării 4 permise de conducere și, de asemenea, 3 certificate de înmatriculare au fost retrase.

Exemplu: M.CAVI, 45 de ani, din Craiova a oprit voluntar un autoturism, pe bld. 1 Mai, chiar pe trecerea de pietoni din zona U.M.F. Craiova, marcata si semnalizata corespunzător. Acesta a fost sancționat cu amendă de 250 lei si 2 puncte penalizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.