Polițiștii rutieri continuă acțiunile de prevenire a accidentelor

364
politia craiova (1)În ultimele două zile, mai exact în data de 20 și 21 martie a.c., efectivele din cadrul Biroului Rutier Craiova și Biroului Drumuri Naționale și Europene împreună cu polițiștii rutieri de la formațiunile din județul Dolj au continuat acțiunile de prevenire a accidentelor de circulație.
          Polițiștii rutieri au avut în vedere în principal prevenirea accidentelor de circulație produse pe fondul neacordării de prioritate de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii.         Totodată, acționând și pe linia prevenirii evenimentelor rutiere cauzate de traversarea neregulamentară de către prietoni.
          Astfel, ca urmare a abaterilor constatate în cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii rutieri doljeni au constatat și aplicat 321 sancțiuni contravenționale de peste 51.000 lei, dintre acestea 24 amenzi fiind aplicate pentru neacordare prioritate pietoni, 76 amenzi aplicate pietonilor pentru traversarea neregulamentară, dar și  25 de căruțași și  24 de bicicliști au fost sancționați pentru abateri de natură contravențională.
          În 32 de situații polițiștii doljeni au luat măsura complementară reținerii permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, totodată fiind retrase și 8 certificate de înmatriculatre
 
    De asemenea, am observat faptul ca vremea frumoasa de afara incepe sa scoata din garaje scuterele si motocicletele si cum vehiculele pe doua roti ofera o mobilitate crescuta trebuie totusi sa aveti in vedere cateva sfaturi pentru ca deplasarea sa fie in siguranta:
-Evitati accelerarile excesive si nu conduceti cu viteza mai mare decat limita legala
-Folositi ziua, permanent, luminile de intalnire si evitati deplasarea intre benzile de circulatie
– Purtati, atat dumneavoastra cat si pasagerul care va insoteste, casti de protectie omologate
– Nu conduceti in timp ce va aflati sub influenta bauturilor alcoolice
-Nu faceti slalom printre autovehiculele in miscare
-Asigurati-va ca dispuneti de spatiu de franare suficient