Polițiștii prind doar hoții care fură lemne cu căruța. Ieri au căzut la control George și Zor

698

furt-lemnCred că furtul lemnos se produce din cauza pădurarilor. De ce spun asta?: Pentru că nu există situație ca omul să meargă să ia o căruță sau o remorcă, două de lemne fără acte din pădure, și să nu cotizeze ceva la pădurar. Nu mai vorbim despre cei care candidează pe la funcții prin consilii locale sau primării.

Situațiile când unii, cu câte o căruță, cade la controlul polițiștilor, cred că se întâmplă atunci când oamenii legii trebuie să își facă norma de amenzi și dosare. Pentru că nici ei nu cred că sunt strîini de ceea ce fac pădurarii.

De exemplu în comuna Argetoaia, la data de  03.02.2016, ora 14.00, polițiștii l-au depistat pe S.GEORGE, 20 de ani,  din comuna Argetoaia, în timp ce transporta, cu căruţa, material lemnos fără a avea documente de provenienţă.

George este cercetat, în cauză fiind întocmit dosar penal.

Tot cu o căruță de lemne a fost prins și C. ZOR, 36 de ani, din comuna Amarastii de Jos, sat Ocolna.

Materialul lemnos provenea din tăierea a 18 arbori din padurea Ocolului Silvic Dabuleni, și pe numele acestuia fiind întocmit un dosar penal.

Dacă și pădurarii și polițiștii și-ar face datoria până la capăt, ar trebui sa vedem și știri cu cei prinși că fură cu remorca sau să nu prea mai vedem știri de acest fel.