Polițiștii doljeni la datorie în minivacanța de 1 mai

0
330
politia (2)Pentru ca doljenii să petreacă în liniște aceste zile libere prilejuite de minivacanța de 1 Mai, peste 1000 de polițiști din cadrul I.P.J Dolj au fost permanent la datorie în ultimele zile pentru protejarea vieții, integrității corporale și a patrimoniului cetățenilor, precum și pentru un trafic rutier în siguranță.
În acest sens, polițiști de ordine publică, investigații criminale, investigarea fraudelor, dar și de la toate formațiunile de poliție rutieră ale județului Dolj au desfăşurat activităţi suplimentare  pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice și au continuat acțiunile pe linia prevenirii și combaterii evenimentelor rutiere, totodată urmărindu-se asigurarea siguranței rutiere și fluidizarea traficului pe rutele cele mai circulate din județ.
Așadar, în aceasă perioadă, polițiștii de investigații criminale au  executat activităţi specifice în vederea prevenirii şi combaterii infracţiunilor comise cu violenţă, a furturilor din buzunare şi a tâlhăriilor, punându-se totodată accent şi pe identificarea şi prinderea persoanelor urmărite în temeiul legii.
Ca urmare a acestor măsuri dispuse de conducerea IPJ Dolj, pe raza județului nostru nu au fost înregistrate evenimente deosebite care să tulbure ordinea și liniștea publică sau care să aducă atingere gravă patrimoniului public sau privat.
În ceea ce privește siguranța traficului rutier, efectivele de poliţie rutieră din cadrul Biroului Drumuri Naţionale, Biroul Rutier Craiova şi formaţiunile rutiere din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti din Dolj au acționat în mod permanent în zilele de weekend și 1 Mai în vederea prevenirii accidentelor produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, conducerii sub influența băuturilor alcoolice, precum și a altor cauze generatoare de accidente.
Ca urmare a abaterilor constatate, oamenii legii au întocmit 21 dosare de cercetare penală, dintre care 13 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice,  4 pentru conducerea unui autovehicul cu permisul suspendat și alte 4 pentru conducerea unui autoturism neînmatriculat pe drumurile publice.
De asemenea, au fost aplicate 308 sancțiuni contravenționale a căror valoare totală atinge 91.000 lei, au fost reținute 17 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce  pe drumurile publice, iar 9 certificate de înmatriculare au fost retrase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.