Polițiștii doljeni continuă acțiunile

0
298
politie controlDuminică, 9 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat şi executat o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală şi a activităţilor ilicite de comerţ din domeniul „comercializării legumelor – fructelor” şi „comercializării produselor silvice” împreună cu inspectori din cadrul Departamentului de Inspecții al MADR.
De asemenea, polițiștii au avut în vedere și prevenirea şi combaterea faptelor de evaziune fiscală din domeniul „comercializării produselor accizabile”.
În cadrul acțiunii au fost efectuate verificări și controale la 17 persoane fizice autorizate, astfel fiind constatate două fapte de natură penală și aplicate 15 sancţiuni contravenţionale de peste 49.000 lei. Polițiștii au dispus ridicarea în vederea confiscării a 850 kg legume – fructe; 350 kg. grâu; 200 kg. porumb; 200 kg. făină; 7,3 m3 cherestea răşinoase şi 305 pachete ţigări.
În urma controlului efectuat în Târgul de Săptămână din comuna Melineşti s-a constatat că M.G., din comuna Apele Vii, Dolj oferea spre vânzare 350 kg. grâu şi 200 kg. porumb pentru care nu a putut prezenta documente de provenienţă. Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu suma de 5.000 lei conform Legii 12/1990R., dispunându-se totodată confiscarea cantității de 350 kg. grâu şi 200 kg. porumb, în valoare de  550 lei, pentru care nu s-au prezentat documente de proveniență.
În același târg a fost depistat și C.V., din comuna Vidra, județul Alba în timp ce comercializa 4,7 mc cherestea rășinoase în afara piețelor, târgurilor sau altor asemenea locuri autorizate conform normelor privind circulația materialului lemnos. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu suma de 5.000 lei conform Legii 171/2010R și s-a dispus reținerea în vederea confiscării a cantității de 4,7 mc cherestea rășinoase

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.