Polițiștii doljeni acțiune în Târgul Municipal din Craiova. Sute de produse cosmetice și pantofi confiscate

405

cosmeticeIeri, 15.10.2015, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţi Economice Dolj, cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale, dar și împreună cu polițiști din cadrul Poliţiei Municipiului Craiova au organizat și executat o acțiune, în Târgul Municipal din Craiova, pe linia prevenirii punerii în circulaţie a produselor contrafacute.

Totodată, polițiștii au urmărit și combaterea evaziunii fiscale şi protejarea populaţiei împotriva actelor de comerţ ilicite, fiind vizate în special persoane fizice care comercializează articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, precum şi produse cosmetice contrafăcute.

Polițiștii craioveni au efectuat verificări și controale la 12 persoane fizice comercianţi, astfel fiind identificate și ridicate în vederea confiscării sute de perechi de pantofi sport, dar și sute de produse cosmetice și zeci de parfumuri, valoarea mărfurilor confiscate ridicându-se la 31 000 lei.

Pentru abaterile constatate polițiștii au întocmit 7 dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie de produse contrafăcute, în conformitate cu prevederile Legii 84/1998.

Cu ocazia controlului efectuat, în sectorul îmbrăcăminte – încălţăminte din târgul municipal, a fost depistat F.SORIN, 33 de ani, expunând spre vânzare 108 perechi pantofi sport purtând însemnele unor branduri cunoscute fără a deţine documente de provenienţă,  de autenticitate şi originalitate. Pe numele celui în cauză a fost întocmit dosar penal, ridicându-se în vederea cercetărilor articole de îmbrăcăminte şi accesorii  în sumă de 10 000 lei.