Poliţiştii craioveni au destructurat un grup de infractori care înșelau prin metoda „Accidentul”

376

metoda-accidentulPoliţiştii craioveni au descins în cinci locaţii din judeţul Galaţi, la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea infraţiunii de înşelăciune prin metoda „Accidentul” dar şi în Penitenciarul Galaţi.

Prin extinderea cercetărilor efectuate într-un dosar penal privind comiterea mai multor infracţiuni de înşelăciune aflat în instrumentare la Secţia 3 Poliţie Craiova, ieri, 11 martie a.c., poliţiştii secţiei cu sprijinul structurilor operative I.P.J. Dolj și al ofiţerilor din cadrul B.C.C.O.A. Galați și I.P.J. Galaţi, precum şi cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Penitenciarului Galaţi au fost efectuate cinci percheziţii în judeţul Galaţi.

Percheziţiile s-au desfăşurat la domiciliile lui E.COSTEL, 25 de ani, B. CANDIT, 30 de ani, B. ILIE, 22 de ani şi G. ANDREI, 22 ani, toţi din comuna Frumuşiţa, judeţul Galaţi, dar şi într-o celulă din Penitenciarul Galaţi unde se află încarceraţi principalii suspecţi de comiterea infracţiunilor de înşelăciune ce fac obiectul dosarului, C.IONEL şi L.MITRIŢĂ, de asemenea din comuna Frumusiţa, Galaţi

În urma percheziţiilor anchetatorii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 33 telefoane mobile, cartele SIM, mai multe înscrisuri emise de diferite unităţi bancare şi carduri de memorie.

La sediul Secţiei 3 Poliţie Craiova au fost aduşi pentru audieri E. COSTEL, B.CANDIT şi G.ANDREI, B.ILIE fiind cercetat de autorităţile olandeze pentru fapte de natură penală.

În baza probatoriului administrat de poliţişti faţă de E. COSTEL şi G. ANDREI s-a pus în mişcare acţiunea penală pentru comiterea infracţiunii de „tăinuire” în formă continuată, întrucât în perioada august – octombrie 2014, în mai multe rânduri, cei doi au primit prin serviciile de transfer rapid sau personal, sume de bani provenite din infracţiuni de înşelăciune prin metoda „Accidentul” apoi au depus aceste sume de bani pe numele mai multor persoane ce se află în executarea unor pedepse privative de libertate, cunoscând sau prevăzând din împrejurările concrete că aceste sume de bani provin din comiterea de infracţiuni.

Cei doi inculpaţi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pe timp de 24 de ore, fiind introduşi în arestul IPJ Dolj, urmând ca astăzi să fie prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

De asemenea, C.IONEL şi L. MITRIŢĂ, încarceraţi în Penitenciarul Galaţi, urmează să fie transferaţi în Penitenciarul Craiova pentru continuarea cercetărilor.

În cazul în care primiţi apeluri de la persoane care pretind că sunt prieteni ale unor rude sau cunoştinţe şi vă informează că aceştia ar fi implicaţi într-un eveniment rutier, solicitându-vă o sumă de bani pentru a interveni pe lângă un avocat în vederea soluţionării favorabile a cercetării, poliţiştii craioveni vă recomandă:

  • Verificaţi autenticitatea celor afirmate prin alte căi, respectiv contactarea persoanei în cauză sau a altor persoane (rude, cunoştinţe) ce îţi pot oferi informaţii suplimentare;
  • Nu depuneţi bani în conturi bancare sau prin servicii de transfer rapid către persoane necunoscute;
  • Dacă aţi fost victima unei înşelăciuni, apelaţi imediat 112;
  • Sunaţi imediat la Poliţie şi dacă aţi fost abordat în acest fel, chiar dacă nu aţi trimis banii;
  • Spuneţi prietenilor şi cunoştinţelor despre acest mod de operare şi sfătuiţi-i să fie precauţi.

 Politistii au stabilit faptul ca, in perioada iulie 2014 – februarie 2015, 12 persoane  au fost victime ale grupului infractional din Galati, iar prejudiciul se ridica la aproximativ 30.000 euro.