Poliţie Rurală Craiova: Noi rețineri în dosarul furtului de produse petroliere

1016

cisternaPrin extinderea cercetărilor efectuate de poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Craiova în dosarul privind cercetarea şi arestarea persoanelor suspecte de comiterea infracţiunii de furt în formă continuată de produse petroliere, a rezultat faptul că B.FLORIN, 36 de ani, din comuna Bogaţi, judeţul Argeş şi M.BOGDAN, 36 ani, din comuna Călineşti, judeţul Argeş sunt, de asemenea, complici la infracţiunea de furt calificat sub formă continuată.

B.FLORIN  îndeplinea functia de şef de coloană la societatea comercială păgubită şi coordona activitatea desfăşurată în punctul de lucru din Craiova, M.BOGDAN fiind subalternul acestuia.

Cei doi bărbaţi, în calităţile pe care le aveau, au permis şi încurajat sustragerea de carburant (benzină şi motorină) de către B.Ion şi conducătorii auto C.Cătălin, S.Cosmin, T.Marin, S.Aurel, S.Adrian, G.Florin, L.Marian, M.Cornel, D.Dan, G.Aurel, E.Valeriu, T.Florian, C.Ionuţ şi U.Costel.

Procedând astfel, B. Florin şi M.Bogdan au contribuit la punerea în executare, întărirea şi menţinerea rezoluţiei infracţionale a autorilor de a sustrage carburant din cisterne aparţinând societăţii comerciale, atât în incinta punctului de lucru din Craiova, cât şi în contextul transportului de carburant de la beneficiari, în judeţul Dolj şi în judeţele limitrofe acestuia.

Împotriva celor doi suspecţi s-a luat măsura reţinerii pe bază de ordonanţă pe timp de 24 de ore, fiind introduşi în arestul IPJ Dolj, urmând ca astăzi să fie prezentaţi cu propunere de arestare preventivă.

Reamintim faptul că în data de 08.12.2014 peste 100 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj sub directa coordonare a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au efectuat  45 de percheziţii în judeţele Argeş, Mehedinţi, Olt şi Dâmboviţa.

În urma celor 45 de percheziţii efectuate ieri de poliţişti au fost aduse pentru audieri 12 persoane şi au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri şi sume de bani: 8 tone combustibil, 18000 euro, 101.000 lei, dar şi unităţi  PC. De asemenea, la sediul unităţii de poliţie au fost indisponibilizate trei autovehicule cu privire la care s-a stabilit că au fost folosite la transportul şi comercializarea produselor petroliere.

Ulterior, in data de 11.12.2014, poliţiştii doljeni au reţinut pentru 24 de ore, alte  4 persoane pentru săvârşirea infracţiunii de furt în formă continuată.

De asemenea, în zilele de 17.12.2014 şi 18.12.2014, poliţiştii Secţiei 1 Rurală sprijiniţi de poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Craiova- Biroul Investigaţii Criminale, au efectuat încă 6 percheziţii, în judeţele Argeş şi Dolj.

În urma acestor percheziţii, anchetatorii au ridicat în vederea continuării cercetărilor cantitatea de 170 litri benzină, mai multe mijloace materiale de probă, şi au sigilat în vederea expertizării mai multe cisterne aparţinând societăţii respective.

Poliţiştii au adus la sediul poliţiei 6 persoane suspecte, bănuite  de comiterea infracţiunii de furt calificat, acestea fiind de asemenea reţinute.

Din totalul celor 18 persoane reţinute, 17 au fost arestate preventiv iar faţa de o persoană a fost luată măsura arestului la domiciliu.

In data de 28.01.2015, în urma recursului formulat de cele 17 persoane, magistraţii Tribunalului Dolj au înlocuit masura arestului preventiv cu arestul la domiciliu.