Podul lui Traian de la Drobeta – subiectul unei noi întâlniri din cadrul Conferințelor Patrimonium Drobetense

0
62
Marți, 29 noiembrie, începând cu ora 16.00, Conferințele Patrimonium Drobetense vor continua cu tema “Podul lui Traian de la Drobeta – Istorie. Arhitectură. Restaurare”.
Scopul muzeului este acela de a face ca tot mai mulți oameni să cunoască “poveștile” zonei și să își dea seama că patrimoniul nu este ceva abstract, ci este un bun al nostru, al tuturor, parte a identității noastre și, deci, suntem datori să îl cunoaștem, să îl protejăm și să îl protejăm.
Povestea și poveștile podului de la Drobeta. Importanța lui pentru zona Dunării de Jos și pentru Imperiul Roman. Detaliile constructive observate în timpul lucrărilor de conservare a pilelor păstrate pe malul românesc al Dunării desfășurate între anii 2020-2021. Acestea sunt subiectele pe care Florian Matei-Popescu, arheolog expert la Institutul de Arheologie “Vasile Pârvan” București și Călin Doru Bîrzu, specialist restaurare piatră, le vor prezenta în cadrul Conferințelor Patrimonium Drobetense. Tema întâlnirii, care are loc în 29 noiembrie, de la ora 16.00, la Muzeul Regiunii Porților de Fier, Pavilion Multifuncțional, este “Podul lui Traian de la Drobeta – Istorie. Arhitectură. Restaurare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.