PNL și ALDE campanie ilegală cu bună știință?

0
299

3 Primele zile din campania electorală ce a debutat pe 5 mai 2016 au fost încărcate de evenimente. Partide precum PNL și ALDE și-au trimis susținătorii pe teren îmbrăcați cu tricouri și purtând șepci cu inscripții electorale, încălcând cu bună știința legea electorală.

Campania electorală a început în forță în Dolj. Susținătorii PNL și ALDE încalcă legea în repetate rânduri făcându-ne să îi suspectăm de lipsă de informare sau chiar de rea voință în ceea ce privește normele electorale.

Primul incident sesizat de către PSD Dolj s-a lăsat cu plângeri penale după ce mai mulți susținători ALDE purtând tricouri și șepci cu inscripții electorale prin cartierul Brestei au tăbărât cu pumnii și picioarele pe mașina în care se afla o jurnalistă ce ”îndrăznise ” să îi fotografieze.

Jurnalista și prietenele ei au fost luate și la o serie de înjurături fapt ce a dus la samcționarea persoanelor în cauză de către autoritățile abilitate. Cei de la ALDE nu au renunțat la tricouri, șepci și geci continuându-și traselul și prin Bucovăț. Aceste fapte au fost sesizate și Autorității Electorale Permanente așteptându-se luarea măsurilor dispuse de lege. De asemenea susținătorii PSRo au întins un banner cu poza candidatului la funcția de primar pe o clădire din comuna Afumați.

Practici ilegale promovate și de PNL

Tricourile și șepcile inscripționate cu numele partidului au devenit o modă must have și pentru susținătorii PNL. Aceștia au fost surprinși împărțind pliante electorale purtând tricouri, șepci și veste inscripționate cu sigla și numele partidului deși legea electorală interzice acest lucru. Cu siguranță tricourile nu au fost plătite din banii susținătorilor și astfel considerăm că partidul își îndrumă oamenii să încalce legea.

PNL își atribuie și evenimente umaniatare după ce la Terpezița o jurnalistă a oferit cadouri unei familii nevoiașe iar candidatul pentru funcția de primar Constantin Drăghici și le asumă. Tatăl copiilor ce au primit cadouri ar fi declarat că pnl-istul Constantin Drăghici i-ar fi spus că acele cadouri vin din partea sa. Autoritățile abilitate au fost înștiințate dar ne întrebăm dacă tot partidul va suporta sancțiunile financiare ce cu siguranță vor fi aplicate de Autoritatea Electorală?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.