„Planeta Shakespeare” s-a deschis la Craiova

0
176

planeta shakespearePentru publicul craiovean şi oaspeţii din 13 ţări de pe 6 continente, organizatorii Festivalului Internaţional Shakespeare au întins, aseară, covorul roşu la Teatrul Naţional „Marin Sorescu”, în deschiderea celei de-a XI-a ediţii, care se desfăşoară în perioada 23 aprilie – 6 mai, sub genericul „Planeta Shakespeare”. De asemenea, un balon cu aer cald, ridicat în faţa instituţiei şi purtând însemnele festivalului, a făcut ca toate privirile să fie atrase către teatru.

“Festivalul Shakespeare, de la Craiova, este cotat ca al treilea, ca importanță la clasa lui, din lume. Orașul se transformă intr-o capitală mondială a culturii, din doi in doi ani, atunci când, pe scena Teatrului Național “Marin Sorescu”, joacă cele mai bune trupe din lume. In urmă cu 4 ani, pentru că am ales să văruiesc zona centrală, ca să întâmpinăm cum se cuvine oaspeți atât de importanți, m-am ales cu un dosar. Am continuat să sprijin și următoarea editie, cea din 2016, convinsă fiind ca un oraș devine cunoscut in primul rând prin cultura, tradiția și frumusețea sa. Mă bucur că și actuala administrație investește sume importante in cultură și se preocupă de estetica orașului! Vizitați Craiova, in această perioadă, fiindcă nici nu știți ce pierdeți!”, a declarat Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

”Craiova are onoarea să fie și iarăși gazda unui eveniment-reper nu doar pentru orașul nostru, ci și pentru cultura universală: Festivalul Internațional Shakespeare. Timp de 14 zile, cu toții vom urmări, în sălile de spectacol sau pe străzile Craiovei, jocul magnific al unor mari companii de teatru din lume. Artişti, jurnalişti şi personalităţi din 13 ţări vor avea ocazia să afle mai multe despre cultura, tradiţiile şi istoria orașului nostru. Sperăm ca, în aceste zile, distinșii oaspeți din toată lumea să descopere Bănia ajunsă celebră în lumea întreagă, în anii ‘90, datorită artiștilor de la Teatrul Național Marin Sorescu conduși de Silviu Purcărete. Pentru că noi, cei din administrația locală, susținem excelența în cultură, ne bucurăm că am reușit, și în acest an, să fim parteneri fideli ai Festivalului Internațional Shakespeare”, a precizat și primarul Craiovei, Mihail Genoiu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.