Peste 700 de polițiști doljeni la datorie în perioada sfintelor Sarbători de Paști

418

politisti de pastePoliţiştii doljeni vor fi la datorie şi în această perioadă de mare însemnătate religioasă prilejuită de Sărbătoarea Sfintelor Paşti.

Peste 700 de poliţişti  vor fi prezenţi zilnic pentru a se asigura că doljenii se pot bucura de această sărbătoare în linişte şi deplină siguranţă.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj îi asigură, ca în fiecare an, pe doljeni cu privire la faptul că poliţiştii vor fi prezenţi în rândul cetăţenilor şi în zona lăcaşurilor de cult, precum şi în locurile unde se desfăşoară manifestări publice circumscrise Sfintelor Sărbători de Paşti pentru a preîntâmpina orice eveniment care să perturbe ordinea şi liniştea publică.

Activităţile poliţiştilor se vor desfăşura, în sistem integrat – echipe mixte de ordine şi siguranţă publică, în colaborare cu jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj şi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, precum şi cu agenţi din cadrul Poliţiilor Locale. Poliţiştii doljeni vor patrula în zonele aglomerate, fiind pregătiţi să intervină pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale, aplanarea stărilor conflictuale, descurajarea elementelor infractoare şi fluidizarea traficului rutier.

Poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică din judeţ acţionează  pentru prevenirea furturilor şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică optim şi în această perioadă de sărbătoare. Poliţiştii de investigaţii criminale vor executa activităţi specifice în vederea prevenirii şi combaterii infracţiunilor comise cu violenţă, a furturilor din buzunare şi a tâlhăriilor, punându-se totodată accent şi pe identificarea şi prinderea persoanelor urmărite în temeiul legii.

Echipajele poliţiei rutiere vor desfăşura activităţi de supraveghere a traficului rutier pe principalele artere de circulaţie pentru combaterea execesului de viteză şi a consumului de băuturi alcoolice precum şi pentru prevenirea accidentelor şi fluidizarea traficului în municipii şi oraşe.

SFATURI PREVENTIVE

         La cumpărături:

 • manifestaţi prudenţă în magazinele aglomerate, supravegheaţi-vă geanta şi nu o plasaţi în coşul de cumpărături de unde poate fi sustrasă cu uşurinţă;
 • nu luaţi asupra dvs. sume mari de bani ci doar necesarul pentru cumpărăturile planificate în acea zi;
 • când este posibil, folosiţi cardul pentru cumpărături;
 • păstraţi banii în geantă, borsetă sau într-un buzunar inaccesibil şi nu în sacoşa de cumpărături sau în buzunarul de la spatele pantalonilor;
 • când sunteţi împins în aglomeraţie, verificaţi-vă imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima unei înscenări a unui hoţ;
 • când achitaţi diferite bunuri, nu scoateţi tot teancul de bani ci numai suma necesară plăţii contravalorii acestora;
 • obiectele tentante (telefoane mobile, laptop-uri, genţi, pungi de cadouri), lăsate la vedere în maşină, pot reprezenta adevărate „cadouri” pentru hoţi;
 • nu lăsaţi niciodată în autoturism actele maşinii, bani sau alte documente importante.

În cazul în care plecaţi de la domiciliu, indiferent de perioada în care lipsiţi, pentru ca revenirea să vă fie lipsită de surprize neplăcute, nu neglijaţi următoarele aspecte:

 • rugaţi un vecin de încredere să ţină sub observaţie casa şi să anunţe imediat poliţia dacă observă o persoană suspectă care staţionează fără motiv în faţa uşii sau care încearcă să descuie uşa;
 • spuneţi numai persoanelor de încredere când plecaţi de acasă pentru mai multe zile;
 • închideţi şi asiguraţi la plecare toate uşile şi geamurile casei, uşa de la balcon, geamul de aerisire de la baie;
 • pregătirile de deplasare să fie făcute cât mai discret;
 • atunci când părăsiţi locuinţa, o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune, pot deruta eventualii musafiri nepoftiţi;
 • obiectele de valoare mare şi volum mic sau banii lichizi vor fi întotdeauna în atenţia infractorilor, deci nu le lăsaţi în locuinţă.

Dacă sunteţi abordaţi de diferite persoane, care, vă solicită nejustificat sume de bani ori bunuri, ca plată pentru presupuse servicii (deratizare, colectarea gunoiului menajer), nu daţi curs unor astfel de solicitări.

Pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau martor, apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

Reţineţi cât mai multe detalii despre autor: înfăţişare, particularităţi, direcţia în care a fugit, numărul de la autoturismul folosit de acesta, complici, etc. şi comunicaţi toate amănuntele poliţiei.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj urează tuturor doljenilor UN PAŞTE FERICIT ALĂTURI DE CEI DRAGI!