Peste 580 grame aur confiscate de polițiștii craioveni

505
Picture3Luni, 06.11.2017, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat și executat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților din domeniul comerțului cu metale și pietre prețioase.
Acțiunea s-a desfășurat în municipiul Craiova, astfel fiind efectuate verificări și controale la 4 societăți comerciale.
În urma controlului efectuat la sediul unei societăți comerciale s-a constatat că aceasta avea expusă spre vânzare cantitatea de 583 gr. bijuterii din aur care purtau însemnele unor mărci protejate de lege.  
Polițiștii au dispus în cauză ridicarea în vederea confiscării 583 gr. bijuterii din aur, valoarea bunurilor confiscate fiind de 120.000 lei.
Astfel, polițiștii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate” conform prevederilor Legii nr.84/1998, faptă sancționată cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau amendă cuprinsă între 50.000 – 150 000 lei.