Peste 38 de kilograme de opium, descoperite ascunse în două grătare metalice, la PTF Calafat

284

La data de 11.04.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc.

Măsura a fost dispusă după ce, la data de 10.04.2022, inculpatul a fost depistat în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat – județul Dolj în timp ce transporta cu ajutorul autocamionului pe care îl conducea cantitatea totală de 38,6 kilograme de opium, disimulată pe șasiul remorcii, în compartimentul pentru depozitare.
În cauză s-a reținut faptul că inculpatul a introdus în țară droguri de mare risc, pe care intenționa să le transporte în afara țării.
În cursul zilei de astăzi va fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj cu propunere de luare a măsurii arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. Craiova și I.G.P.F.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.