Peste 3 metri cubi de PET-uri și 5 metri cubi de material lemnos și vegetativ au fost scoși din râul Jiu

261
Peste 3 metri cubi de PET-uri și 5 metri cubi de material lemnos și vegetativ au fost scoși din râul Jiu, în amonte de Rovinari, de către colegii noștri de la Formația de Lucru Jiu Amonte din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj – Apele Române Jiu.
Acesta este rezultatul primei acțiuni de colectare a deșeurilor din acest an, desfășurate de colegii noștri în zona celor patru bariere montate în cadrul campaniei naționale ”Apa care are grijă de ape”, derulată de mai bine de doi ani de către instituția noastră, împreună cu brandul de apă minerală naturală Dorna și @csrnest (pe râurile Jiu, Argeș, Olt, Mureș).
Periodic, se strâng în jur de 2 mc/acțiune, iar dintre deșeurile colectate peste 80% reprezintă material lemnos. Colectarea se realizează cu suportul nemijlocit al angajaților noștri, atât din barcă, manual, cât și cu ajutorul excavatoarelor.
Pentru a stopa aruncarea deșeurilor, partenerii noștri intenționează să monteze în acest an mai multe camere video și panouri informative.
Împreună, păstrăm apele curate