Pesediștii îl vor vota pe Eduard Hellvig la șefia SRI

410

victor ponta (foto: observator.ro)Victor Ponta a reafirmat că ar fi preferat o persoană apolitică pentru o astfel de funcție sau să nu fie de la PNL.

„Am fi preferat ca nominalizarea să fie făcută pentru o persoană care să nu aparțină PNL, e un principiu la care ținem. Respectăm dreptul președintelui Iohannis de a propune persoane pentru conducerea SRI.

Pe dl Hellvig îl cunoaștem și am lucrat foarte bine în toată perioada USL, este o persoană echilibrată și care poate să-și îndeplinească sarcinile în noua funcție. Deci, nu ne vom opune la numirea domniei sale”, a afirmat președintele PSD într-o conferință de presă susținută la sediul partidului.

El a precizat că dorește să existe o dezbatere publică pe marginea acestui subiect.

„Ne dorim să avem o dezbatere publică pe acest principiu, care a fost enunțat foarte mult și foarte des, și să stabilim dacă atunci o putere politică odată aflată în poziția de a face nominalizări va acoperi toate funcțiile din toate instituțiile sau dacă este bine pentru ca în România cât mai multe categorii de alegători să fie reprezentate. Vom discuta și în grupurile parlamentare, nu ne vom opune, votăm pentru dl Hellvig”, adăugat Ponta.

sursa: agerpres.ro