PES activists România a lansat la Craiova campania #fărăbariere

537

_BOG8591Organizația PES activists România a organizat sâmbătă, 17 septembrie, la Craiova, evenimentul de lansare a campaniei #fărăbariere, prima astfel de inițiativă menită să ridice restricțiile impuse de lege la participarea politică și civică a cetățenilor.

”Cea mai importantă restricție impusă de lege se referă la vârsta legală pentru a candida. În ciuda faptului că s-a discutat în ultimii ani despre înnoirea clasei politice, acest lucru a fost împiedicat de o legislație care prevede o discriminare generațională privind dreptul de a candida”, a subliniat europarlamentarul Victor Negrescu, cel mai tânăr membru român din Parlamentul European și președintele-coordonator național al PES activists România.

La acest eveniment a participat și o delegație a PSD Dolj compusă din vicepreședintele PSD și primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, președintele executiv al PSD Dolj, Ion Călin, coordonatorul PES Activist Dolj Stelian Bărăgan, directori de instituții din Dolj, consilieri locali și consilieri județeni.

„Sunt convinsă că ceea ce am reușit să facem în Craiova se putea face peste tot în România dacă se muncea la fel de mult, dacă era o absorbție de fonduri europene cum a fost la Craiova. Vreau să vă spun că acest oraș este pe primul loc la absorbția fondurilor europene dintre polii de dezvoltare și aici s-au derulat investiții de aproximativ 500 de milioane de euro.

Particip cu mare drag la acest forum pentru că tema #fărăbariere este o temă care îmi place și care i se potrivește doljului pentru că aici am reușit să promovăm cei mai mulți tineri pe liste dar și femei, procentul de tineri și femei aleși pe liste este cel mai mare din România. Ne apropiem de tările nordice unde este și cel mai mare nivel detrai.

Ne pregătim pentru campania electorală din acestă toamnă. Noi la Dolj avem șansa să avem un procent de tineri alături de noi egal cu cel al seniorilor și vă doresc ca același lucru să se întâmple peste tot în țară. Sunt multe teme generoase pe care le discutați dar pentru a le pune în aplicare trebuie să câștigăm alegerile. Știu că sunteți susținători ai socialiștilor europeni dar știți ca pentru a valorifica ideile socialiștilor europeni va trebui ca aceste alegeri să fie câștigate de Partidul Social Democrat”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

Campania PES activists este împărțită în mai multe etape, printre care lansarea unei Inițiative cetățenești, strângerea de semnături pentru modificarea articolului 4 din Legea 115 din 2015, în primă fază, urmată de strângerea de semnături pentru modificarea articolului 37 din Constituție.