Percheziții la persoane bănuite de evaziune fiscală și comercializarea de bunuri și servicii la prețuri supraevaluate

576

descinderiLa această oră, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, polițiștii efectuează 12 percheziții, în 4 județe, la persoane bănuite de evaziune fiscală și comercializarea de bunuri și servicii la prețuri supraevaluate.  

La data de 1 iulie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – Inspectoratul General al Poliției Române, polițiștii din Dolj, Mehedinţi, Olt şi Argeş efectuează 12 percheziții, în cele 4 județe, la persoane bănuite de infracţiuni în domeniul achizițiilor publice, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Sunt vizate 12 societăţi comerciale care, în perioada 2010 – 2013, ar fi vândut unei instituții din Dolj, la preţuri supraevaluate, bunuri şi servicii.

De asemenea, din cercetări a reieșit că reprezentanții societăţilor implicate în tranzacţiile comerciale ar fi înregistrat în contabilitate operaţiuni fictive, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale faţă de bugetul statului.

Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.