Percheziții în Craiova la hoții de buzunare căutați în Germania

0
280
actiune5Astăzi, poliţişti din Dolj și ofițeri din Berlin au descins la 10 locații din județul Dolj și au pus în executare 9 mandate europene de arestare, emise pe numele unor persoane cercetate pentru comiterea a peste 190 de furturi din genți și buzunare.
 
La data de 13 octombrie a.c., sub coordonarea Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române, polițiștii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, împreună cu ofițeri ai Poliției Federale din Germania, au efectuat 10 percheziţii domiciliare în județul Dolj (9 în municipiul Craiova și una în comuna Gângiova).
 
Activitățile au vizat destructurarea unei grupări infracționale organizate, specializată în săvârșirea de furturi din genți și buzunare. Cei în cauză sunt cercetați pentru comiterea a peste 190 de astfel de fapte, prin care ar fi cauzat un prejudiciu total de aproximativ 225.000 de euro.
 
Din investigațiile efectuate de polițiștii români și cei din Berlin a reieșit că, în perioada iulie 2015 – august 2016, membrii grupării ar fi sustras bunuri din gențile și buzunarele persoanelor aflate în zona stațiilor de metrou din cartierul Charlottenburg, din Berlin.
 
De asemenea, în același timp în care în România erau efectuate cele 10 percheziții, polițiștii din Germania, împreună cu un polițișt român, au descins la două cluburi de noapte și la un hotel din Berlin, locuri frecventate de membrii grupării infracționale.
 
Polițiștii au pus în aplicare 9 mandate europene de arestare, 4 dintre cei în cauză fiind prinși în momentul în care ar fi încercat să treacă granița în Bulgaria.
 
 
Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul Europol.
 
La acțiune au participat și luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean  Dolj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.