Pentru ca plangea, unchiul a dat de pamant cu nepotica de 2 ani pana a murit

136

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, la data de 14 septembrie 2022, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat (aflat în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor asupra unui membru de familie.

La data de 14.09.2022, în urma propunerii de arestare preventivă adresată judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Vâlcea, a fost emis pe numele inculpatului un mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, în seara zilei de 10.09.2022, inculpatul în timp ce se afla la locuinţa sa din comuna Câineni, jud. Vâlcea, iritat de faptul că minora în vârstă de 2 ani şi 11 luni luni (nepoata sa de soră, care îi fusese încredinţată de părinţii acesteia spre creştere şi educare în lipsa acestora) plângea, acesta a exercitat cu intensitate acte de violenţă asupra minorei, respectiv a aruncat-o şi a proiectat-o pe podeaua din ciment a imobilului, împrejurări în care victima a suferit un politraumatism cu traumatism cranio cerebral (cu hemoragie meningo-cerebrală) şi traumatism abdominal (cu ruptură hepatică, contuzie renală dreapta şi hemoperineu consecutiv), leziuni ce au condus la decesul victimei la data de 12.09.2022 la Spitalul de Pediatrie din mun. Sibiu, jud. Sibiu.

Investigaţiile au fost efectuate împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul [.P.J. Vâlcea – Serviciul de Investigaţii Criminale şi Postul de Poliţie Câineni.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.