Pentru că nu este chemat la masa celor puternici, Mircea Geoană mușcă din partenerii de la PNL

399

geoana (foto: emilthor.wordpress.com)Mircea Geoană a fost exclus din PSD pentru tot felul de jocuri de culise pe care le făcea la vremea respectivă, și care nu făceau bine partidului, dar le-ar fi adus un plus de prosperitate fostului pesedist candidat la președinție, lui Vanghelie și unei găști care se aciuase pe lângă ei și care i-a urmat de altfel și la PSRo.

Supărat nevoie mare că nu i-a reușit planul, Mircea Geoană și Marian Vanghelie și-au făcut rapid un partid, neînregistrat încă la Tribunal, cu unic scop: dărâmarea Guvernului Ponta. Și ca să le reușească și o intrare la guvernare, s-au aliat cu liberalo-pedeliștii. Mai exact Mircea Geoană s-a aliat cu cei care i-au furat 5 ani de președinție a României.

Că nu este om de cuvânt, și că trădează la prima chestiune care ar putea dăuna propriului interes, Mircea Geoană a demonstrat-o când s-a dus la DNA și l-a dat în gât pe Marian Vanghelie, pe ai cărui bani și-a început construcția partidului.

Că se supără când nu este băgat în seamă, și nu este chemat și el la masa celor puternici, a arătat-o și după ce partidele s-au întâlnit și au discutat pe marginea Codului Fiscal.

De îndată ce PSD, UNPR, PNL s-au înțeles pe modificările aduce Codului Fiscal, Mircea Geoană a tunat și a fulgerat împotriva partenerilor de la PNL, cu care are semnat un protocol care prevede ca principal punct răsturnarea Guvernului Ponta.

Păi cum adică să susțină PNL un Cod Fiscal elaborat de Guvernul Ponta? Și rolul lui care mai este? El, marele om de stânga, poate singurul, nu este consultat? Nu este bine domnul Blaga, nu e bine madame Gorghiu!

Și ca să arate cât de bun partener poate fi, în numele PSRo, Mircea Geoană a emis un comunicat în care critică rău de tot, cu mânie proletară de om de stânga autentic, toate partidele de dreapta:

”Amânarea aplicării Codului Fiscal nu ține de prudență, ci de politicianism, de jocul de culise legat de lupta de putere care sfâșie România și sacrifică interesele românilor. Practic, ceea ce s-a întâmplat astăzi în Parlament arată că nu este nicio diferență între Partidul Social Democrat, UNPR și celelalte partide de dreapta”.

Frustrarea nu are margini, și Mircea Geoană nu mai are răbdare. Tot ce a spus în ultimele luni nu s-a concretizat în nici un fel. Și nu doar pentru că partenerii lui sunt neserioși, pentru că sunt, ci pentru că el nu poate, și pentru că și-a propus obiective pe care nu le poate atinge.

Dacă mâine Liviu Dragnea ar spune că toți trădătorii sunt reprimiți în partid, cum au făcut-o liberalii, Mircea Geoană ar rămâne singur în PSRo, sau poate că el ar fi primul care ar părăsi corabia în construcție, care are șanse slabe să fie dată la apă. Ce să mai vorbim de o plutire a acesteia în apele tulburi ale politicii românești.