Penalul Petre Pantalia face pe lupul moralist pe Facebook

582

pantalia capturaCity managerul Craiovei, Radu Preda, a făcut o vizită de lucru pe șantierele din Craiova. La unul dintre ele s-a pozat și a postat pe facebook fotografia cu un comentariu, în care anunța că a început asfaltarea pe Calea București și că se lucrează în ritm alert pentru a se termina cât mai repede.

Ținând cont că facebook-ul a devenit parte din viața noastră, iar pe unii i-a ajutat să își recupereze țara, este un lucru cât se poate de normal.

Nu la fel i s-a părut și fostului pedelist Petre Pantalia, în prezent cu carnet galben, care de mai mult de un an de zile face apel la colegii de partid să fie mai critici la adresa pesediștilor, și nimeni nu îl bagă în seamă.

Unul dintre comentarii:

”Se bucura astia, cu carnet rosu, ca se asfalteaza C-lea Bucuresti si se fotografiaza, langa utilaje, de parca nu ar fi functionari, salariati pe bani publici si ar lucra gratis, in timpul liber, neaparat sambata si cu bani de acasa”.

Top of Form

Al comentariu:

”Toti laudatorii-salariati, absolventi la „Limbi aplicate”, cu zecTop of Forme”

Unul și mai tare:

”ITM-ul i-a verificat pe acestia, pe turnatorii de asfalt, ca lucreaza pe canicula?”.

Dacă spui ceva despre Petre Pantalia sare de cur în sus zece metri și imediat acuză mașinăria PSD care îl atacă pe nedrept, el care a vrut să ajute comunitate din Segarcea. Cum? Prin fals material și uz de fals!

”În ziua de 17 mai 2011, având calitatea de consilier local, în cadrul Consiliului local Segarcea, Petre Pantalia a falsificat – conform rechizitorului nr. 625/P/2011 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea – cu ajutorul tehnicii de calcul, semnătura primarului Nicolae Popa, ştampila Primăriei Segarcea şi a atribuit un număr ireal unui adrese, prin care sesiza, în numele Primăriei Segarcea (!), Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj cu privire la neregulile existente în cadrul Şcolii Generale nr. 1 din localitate. În urma verificărilor efectuate, a reieşit că, la data de 17 mai 2011, Petre Pantalia întocmise Adresa nr. 4551, prin care solicita ISJ Dolj un audit la şcoala menţionată, pe considerentul acordării nelegale a unor drepturi băneşti personalului didactic şi auxiliar al şcolii. S-a procedat la expertizarea grafică a înscrisului, s-a întocmit un raport de constatare tehnico-ştiinţifică şi tot ce ţinea de administrarea probelor în faza de urmărire penală”, sursa Cuvântul Libertății.

Am scris și eu la aceeași publicație despre acest caz, dar îmi place să dau sursa cu autor Mircea Canțăr, care, ca de obicei, scrie un articol foarte documentat.

”Decizia penală nr. 943/23 aprilie 2013 a instanţei de recurs -Curtea de Apel Craiova. Pentru fapte grave – fals material şi uz de fals – Petre Pantalia a fost condamnat, prin contopirea pedepselor la un an de închisoare, interzicerea drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1, lit. a (…) – vechiul Cod penal – pe durata executării pedepsei, adică dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau funcţiile elective. Instanţa de recurs a menţinut suspendarea condiţionată a executării pedepsei de un an închisoare, pe o durată de trei ani,reprezentând termen de încercare”, mai arată articolul din Cuvântul Libertății.

Pe perioada condamnării, Petre Pantalia nu numai că a fost consilier local la Segarcea, dar a fost și director comercial la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova. Ce ar mai fi de comentat?

La postarea de pe facebook, Petre Pantalia în 20 de minute nu a avut nici un like și nici un comentariu. Suparat că nimeni nu îl susține și-a făcut el un comentariu. Ba mai mult și-a răspuns la comentariu. Cum o fi asta? Penibil putin spus!

Dar undeva strigă la ITM să ia măsuri că se asfaltează pe căldură. În apărarea sa, Petre Pantalia spunea că cei de la ISJ au găsit în școala cu pricina măgăriile reclamate de el sub semnătura și ștampila falsă a primarului și că a făcut-o în interesul comunității.

Petre Pantalia, oamenii aceștia asfaltează în interesul comunității și al tău. Sau când nu este vorba despre tine, nu se pune?

Până la publicarea articolului, Petre Pantalia avea un comentariu de la un alt penal, Laurențiu Ivanovici.

Dacă tot se simte umilit că își fac unii poze în timpul programului, pe bani publici, trebuie spus că Pantalia este în prezent șef de serviciu în cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova. Pe banii noștrii, ai tuturor, postează din minut în minut, pe facebook, verzi și uscate, semn că are foarte mult timp liber.

Poate că directorul DRDP Craiova, Lumezeanu, ar trebui să îl pună și la muncă și dacă nu are chef să îl elibereze din funcție. Ca să nu ne mai simțim nici noi ”umiliți”.

Nesimțirea nu mai are margini și am ajuns să vedem cum face penalul Petre Pantalia pe lupul moralist!