Partide noi, cu politicieni vechi

1282

Strigă sus si tare că ei vor schimba clasa politică. Că vor veni cu oameni noi, care vor revoluționa administrația. Sunt cuvintele partidelor apărute pe eșicherul politic de un an, sau câteva luni. Să facem o analiză a acestor partide la nivel local.

Să începem cu M10, pentru că este puțin de spus. Nu știu cine îl conduce la nivel județean, dar îl susține la Primăria Craiova pe Dan Cherciu, fost fost PLD, fost PDL, fost PNL, actual independent. Concluzia: vechi da nou.

PSRo este condus la nivel de județ de Florentin  Gust, fost PSD, fost PC, fost PDL, fost PSD. Are alături de el ”nește” tineri care au făcut și ei parte din structurile politice pe la care au trecut deputatul. Concluzia: vechi da nou și el.

Mișcarea Liberală îl are în frunte pe veșnicul Horațiul Buzatu, care după ce a fost îndepărtat, prin alegeri, din PNL, nu și-a mai găsit locul decât într-un partid construit de el. Face tot ce poate, tot cu oameni care au fost pe la diverse partide, să iasă în evidență, dar nu prea poate. Cel mai mare defect al lui? Îl știe lumea cine este. Concluzia: vechi, vechi, se dă nou și el.

Mișcarea Populară este condusă de Gelu Vișan, fostul om de casă al lui Radu Berceanu și mai apoi al Elenei Udrea. Un personaj care ar trebui total ignorat.

Deși e mai nou prin ale politici, Mircea Năstase nu prea există. Concluzia: ne pierdem timpul.

PNL nu prea e PNL. Lucruile se tot schimbă pe la ei, oamenii se tot schimbă. Este clar că, la această oră, partidul își caută liniștea și identitatea. Eu cred doar că își vor găsi sfârșitul.

Când lucrurile păreau că intră pe un făgaș favorabil pentru UNPR, le tulbură apele cei de la București. Rămâne de văzut cât de mult îi va afecta interimatul de la Centru.

La PSD Dolj e liniște. Are candidat la Primăria Craiova care pleacă în mod clar cu prima șansă de câștig. Lia Olguța Vasilescu a fost validată și de BPN al PSD. Este singurul partid cu o identitate clară, care își asumă trecutul, prezentul și are asigurat și viitorul.