Parlamentarii PSD Dolj vor vota moțiunea de cenzură depusă împotriva lui Sorin Grindeanu

0
325

claudiu manda 1Duminică, 18 iunie 2017, la Filarmonica Oltenia din Craiova, la ora 09:00, a avut loc Comitetul Executiv Județean al PSD Dolj, în care liderii pesediști au discutat despre criza în care se află țara la acest moment.

De asemenea, președintele PSD Dolj, senatorul Claudiu Manda, a cerut și a primit votul unanim pentru susținerea moțiunii de cenzură depusă împotriva lui Sorin Grindeanu.

.„Este de neconceput ca domnul Grindeanu să se alieze cu domnul Victor Ponta și să încerce să fure guvernarea nu știu dacă, eventual, și partidul, în contextul în care la alegerile parlamentare noi vorbeam de PSD și Victor Ponta vorbea de PRU. Până la urmă noi suntem într-o situație în care Grindeanu nu mai face parte din echipa PSD și dacă ne uităm și tot observăm că avea un plan, nu mai făcea parte din echipa PSD dinainte de a se decolanșa evaluarea și procedura de demitere. Domnul Sorin Grindeanu a fost propus prim-ministru de președintele Liviu Dragnea și votat în unanimitate de celebrul CEX pe care acum îl contestă. Votat, aplaudat, încurajat, sprijinit. Până la urmă, când am intrat în ședința de CEX nu am intrat cu gândul că vrem neapărat să-l dăm jos pe Sorin Grindeanu, ci cu gândul că așteptăm evaluarea și am văzut câte măsuri erau îndeplinite din câte erau. Toată această discuție a scos la iveală planul pe care îl avea și nu îl avea de o zi, de două, trei, alianțele pe care le făcuseră și toate intențiile pe care le aveau. Domnul Grindeanu nu mai era dinainte de evaluare un om care să tragă la căruța PSD, să-l intereseze programul de guvernare, ci mai degrabă era într-o echipă în care îl interesa un alt pol de putere în afara PSD, în interiorul PSD, cu sprijinul USR, PNL, PMP, nu știu care partide de opoziție, Tapalagă, servicii, Macovei, toate de partea celui bun, curat, frumos, drept, înalt și cu ochii albaștri, Sorinel Copilul de Aur. Cred că este foarte clar planul pe care îl aveau, eu am fost unul dintre cei care am cerut să-l demitem pe Sorin Grindeanu”, a declarat Claudiu Manda, președintele PSD Dolj.

„Din ministerul meu toate proiectele de ordonanță au ieșit dar au fost blocate în avizate la alte ministere din cauza coordonării foarte proaste. Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții este unul dintre punctele cheie ale programului de guvernare. Ar fi trebuit să fie implementat până la această dată. Ministrul Economiei nu are nicio vină că nu a fost implementat, pentru că el a transmis premierului întregul pachet încă din luna mai, ori până acum, nu am mai auzit nimic de la premier ca să-l transforme într-o ordonanță de urgență. A fost clar că au intervenit foarte multe blocaje, acum ne dăm seama că deliberat, ca să nu se pună în aplicare programul de guvernare. Din păcate. De la începutul lunii mai ne-am dat seama că programul de guvernare este aproape blocat, în sensul că noi trimiteam măsurile, trebuia luate decizia politica, respectiv transformarea în ordonanță de urgență, și mai departe totul era blocat”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.