Parcuri moderne în Dăbuleni, amenajate cu bani europeni

119

3,5 milioane de lei, fonduri europene nerambursabile, au fost investite de autoritățile locale din Dăbuleni în amenajarea a două parcuri cu o suprafață totală de aproape 12.000 metri pătrați, prin reabilitarea unor terenuri degradate. Astfel, cu banii atrași prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, spațiile neutilizate au fost transformate în zone verzi pentru relaxare, agrement și sport.

Cel mai mare dintre cele două parcuri se întinde pe 9.719 metri pătrați, suprafață din care spațiile verzi ocupă nu mai puțin de 8.745 metri pătrați. Au fost făcute amenajări peisagistice, au fost plantați arbori, arbuști decorativi, trandafiri și gazon, au fost amenajate alei și au fost amplasate bănci, foișoare, pergole, suporturi pentru biciclete, coșuri de gunoi, dar și toalete publice automatizate.

Proiectul a inclus construirea unei gradene în aer liber, crearea unor zone speciale pentru sport și a unui loc de joacă, montarea unor sisteme moderne de iluminat și irigații, precum și instalarea de echipamente care permit supravegherea video și accesul la internet.

Pentru cel de-al doilea parc, cu o suprafață de 1.902 metri pătrați, au fost realizate lucrări de sistematizare a terenului și au fost amenajate spații verzi cu gazon, plante și arbori, pe o suprafață de 1.712 metri pătrați. Totodată, a fost creat un skate park și au fost amplasate bănci și coșuri de gunoi. Spațiul de relaxare și agrement are, de asemenea, iluminat public modern, sistem wi-fi gratuit și supraveghere video.

Proiectul implementat de Primăria orașului Dăbuleni a avut o valoare totală de aproximativ 3,6 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 3,5 milioane de lei.

Investițiile au fost realizate în cadrul Axei Prioritare 5 – Îmbunătăţirea mediului urban și conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului culturalPrioritatea de investiții 5.2 – Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului.