„Parada mărțișoarelor” la Muzeul Olteniei

0
323

afismartisor (1)Muzeul Olteniei Craiova organizează, în data de 9 martie 2017, ora 11.00, expoziţia “Parada Marţişoarelor – Ediția a IX-a”, eveniment cultural iniţiat/derulat, în exclusivitate, pentru (pre)şcolarii, din unitatile de învăţămant doljene.

Manifestarea cultural își propune să inițieze copiii în cultura tradiţională românească, în expresiile si modelele ei, motiv pentru care, participantii vor beneficia de expuneri si demonstratii asupra subiectului, atat în atelierele creative organizate, cât şi în cadrul expoziţiei de baza a Secţiei de Etnografie – Casa “Băniei”, din cadrul Muzeului Olteniei.

De aceea, Muzeul Olteniei invită instituţiile de învăţămant doljene să se înscrie în cadrul proiectului cultural propus de către specialiștii din cadrul Secției de Etnografie să participe la atelierele creative pentru a povesti şi reinventa, pentru a nu stiu câta oară, legenda firului alb şi roşu, agăţat odinioară în copacii proaspat înmuguriţi sau purtat de copii si fete ca bănuţ protector la mâini şi la gât pentru sănătate şi noroc.

Pentru organizarea şi derularea optimă a acestei actiuni culturale, în zilele de 20, 21, 22, 23, 24 februarie a.c., vor avea loc la Muzeul Olteniei Craiova, Secţia de Etnografie – Casa “Baniei”, str. Matei Basarab, nr. 16, ateliere de creație, sub coordonarea specialiștilor din cadrul instituției muzeale.

Acestea se vor desfasura pe doua sectiuni: cele pentru prescolari, vor avea loc între orele 10.00-11.30, iar cele pentru școlari între orele 13.00-14.30.

Experiența anilor trecuți, ne-a demonstrat că numărul participanților înscriși la ateliere depășește cu mult posibilitățile noastre logistice, context în care, ar fi de preferat ca instituţiile de învăţământ înscrise în concurs să participe în cadrul atelierelor cu maxim 6 copii, mai ales pentru socializare şi comunicare.

Menţionăm că fiecare instituţie școlară trebuie să-şi procure materialele necesare confecţionării mărţişoarelor, în cadrul atelierelor, funcţie de caracteristicile proiectelor alese.

Înscrierile se vor realiza  la numarul de telefon 0351/444030.

 

Fiecare grădiniţă sau şcoală participantă va depune un panou cu maxim 25 de mărtișoare până pe 5 martie,  ora 16.00, la sediul Secţia de Etnografie – Casa “Băniei”, str. Matei Basarab nr. 16.

Un juriu format din artiști plastici şi reprezentanţi ai organizatorilor va stabili premiile.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.